gkcGKC heeft haar seizoen afgesloten met een nederlaag. Daarmee eindigen de Gassselters op de achtste plaats in de vijfde klasse F. En dat is gezien de verwachtingen aan het begin van het seizoen een bittere teleurstelling. Want het seizoen dat met het aanstellen van een nieuwe trainer en een forse kwaliteitsimpuls van de selectie zo hoopvol begon, had absoluut meer op moeten leveren. In de laatste wedstrijd van het seizoen ging GKC met 5-2 onderuit tegen HHCombi.

Catastrofaal begin
In de wedstrijd tegen de fusieclub uit Hijken en Hooghalen begonnen de Gasselters uitermate slecht aan de wedstrijd, want al binnen een minuut werd balverlies op het middenveld afgestraft: 1-0. Na deze domper herpakte GKC zich en was Danny Kolp de eerste speler die voor het doel van HHcombi verscheen. De inzet van Kolp en ook die van Willy Kral kort daarna, werden echter gered door de keeper. Waar GKC recht had een treffer was het echter de thuisploeg die haar voorsprong vergrootte: opnieuw werd slordig spel op het middenveld omgezet in een treffer: 2-0.

Op de kop
En juist op het moment dat GKC via Willy Kral op aangeven van Harald Keur de aansluitingstreffer dacht te maken, was het HHCombi dat de wedstrijd nog verder op de kop zette: 3-0. Voor de thee deed de ploeg van Emiel Jansen nog wel wat terug, via een treffer van Willy Kral: de ervaren speler kopte een corner van Richard Wieringh tegen de touwen. In de resterende speeltijd voor de rust werd er niet meer gescoord.

Niet scherp
Waar de geel-zwarte supporters dachten dat GKC de tweede helft scherper zou beginnen, kwamen zij bedrogen uit: al na vijf minuten spelen had de thuisploeg een enorme kans gemist, maar ook de 4-1 gemaakt. In het restant van de wedstrijd probeerde GKC de stand wel een beter aanzien te geven, maar hadden Danny Kolp en Reinoud Kemp het vizier niet op scherp staan. Ook Björn Schuiling wist het doel na zeventig minuten niet te spelen. Met deze drie momenten zijn overigens alle kansen uit de tweede helft benoemd.

Afsluiten
Nog één keer kon de technische staf van GKC opveren, toen Robbert Mensinga op aangeven van Schuiling de 4-2 tegen de touwen kopte. Doordat Harmen Pepping in de slotfase het doel te hoog zocht kwam de aansluitingstreffer er niet en had HHCombi het laatste woord. In een klutssituatie veroverde de thuisploeg de bal, waarna doelman Poelman in twee instanties wordt verslagen. Voor Harry Krol toch wel een zure middag: “Dit was mijn laatste wedstrijd als elftalleider. Stiekem hoop je zo’n wedstrijd dan winnend af te sluiten. Maar we gaan het seizoen hoe dan ook feestelijk afsluiten.”