Pekelder Boys snijdt zichzelf in de vingers

Een dag dat je alle scenario’s kunt bedenken maar er telt maar één ding: winst. Dat was het geval bij de wedstrijd tussen Pekelder Boys en BATO. Beide ploegen met het gelijke aantal punten, bij een gelijkspel of winst waren de Pekelders verzekerd van nog een jaar vierde klasse, bij een nederlaag zouden de rood-witten veroordeeld zijn te de herkansing. Een wedstrijd van groot belang en BATO wist daar het beste mee om te gaan: 0-1.

BATO beter
Vanaf het beginsignaal was het BATO dat de boventoon voerde: de ploeg was gretiger, won alle duels en het enige dat ontbrak was het creëren van kansen. Pekelder Boys kwam de eerste helft gewoonweg niet in haar spel en het leek wel alsof de zenuwen een grote rol van betekenis speelden. Toch had de ploeg van Hiske de Vries niks te vrezen, want een gelijkspel zou handhaving betekenen. BATO liet zien wat een degradatiekraker nodig had en zat er bovenop, op een fantastische grasmat tikten de Winschoters er vrolijk op los.

Pekelder Boys wist de verdediging van BATO niet open te breken... (foto: Brigitte de Wijk)
Pekelder Boys wist de verdediging van BATO niet open te breken… (foto: Brigitte de Wijk)

Geklungel
Echter ontbrak het in de eindpass om ook maar gevaarlijk te worden. Een schot uit de tweede lijn ging naast en een van richting veranderd schot was een prooi voor doelman Zuur. Toch viel de 0-1 uit het niets: geklungel achterin zorgde ervoor dat De Haan een vrije schietkans in de schoot geworpen kreeg en alleen voor Zuur hard binnen kon schieten. Pekelder Boys kon hier amper op antwoorden, dat een vrije bal van Kuiper het enige gevaar was, zegt genoeg over de eerste helft van de thuisploeg.

Rollen omgedraaid
Na de rust waren de rollen omgedraaid en stond BATO met de rug tegen de muur, Pekelder Boys ging op zoek naar de gelijkmaker en deze leek vanaf het begin een kwestie van tijd. De gasten wankelden, maar uiteindelijk bleef de ploeg relatief gemakkelijk overeind tot de zeventigste minuut. Aanvoerder Meijer werd naar voren gestuurd, Koster verving Abee en alles werd op alles gezet om de nacompetitie te ontlopen.

Herkansing
Maar ook in het slotoffensief werden de kansen niet benut: was het niet het eigen falen, dan was het wel de doelman van de Winschoters die de situatie meester was. Zodoende werd er niet meer gescoord en was BATO de gelukkigste ploeg van de middag. Pekelder Boys mag klassebehoud nu afdwingen in een tweeluik met DSC ’65. Op basis van de vechtlust in de tweede helft heeft de ploeg weinig te vrezen in de nacompetitie, maar kansen zullen wel benut moeten worden.