Sellingen via SPW naar de nacompetitie

Spw-SelDe opdracht voor Sellingen was duidelijk: in het duel met Kanaalstreek-genoot SPW de volle winst pakken. Want dan zou een plaats in de nacompetitie afgedwongen zijn. Maar die opgave was niet makkelijk, helemaal niet op basis van onderlinge resultaten uit het  verleden. Maar de geel-zwarten wonnen toch en voegden zo ongeslagen wedstrijd nummer tien aan de reeks toe. 

Om zeep
Vanaf het eerste fluitsignaal trok Sellingen het initiatief naar zich toe. Dit leverde direct kansen op, maar de spelers van Arend Scholtens wisten de mooiste kansen om zeep te helpen. Mogelijk dat de druk van het moeten winnen verlammend werkte. Na drie kwartier spelen zochten beide ploegen met een 0-0 stand de kleedkamers op, omdat de thuisploeg doel niet wist te vinden.

Kopbal Venema
Na de thee begonnen de bezoekers uitstekend: uit een corner was het Baruch Venema die de 0-1 tegen de touwen kopte. Trainer Scholtens hoopte dat dit het moment was waarop de spanning van de spelers af zou glijden, maar niets was minder waar: Sellingen bleef volharden in het spelen van de lange bal. Toch kwamen de geel-zwarten niet in de problemen, omdat SPW aanvallend onmachtig bleek én de kansen die zich wel voordeden door de Sellinger defensie onschadelijk werden gemaakt. Totdat Benjamin Eling een vrije trap mocht nemen.

Voorbeeldig aanvoerder
Vanaf grote afstand was de aanvaller van SPW trefzeker, waarbij de doelman van Sellingen absoluut niet vrijuit ging. Maar de bezoekers gingen niet bij de pakken neerzitten en richtten zich in de slotfase nog één keer op: het was Ynze Komduur die als een goed aanvoerder het voorbeeld gaf: ongeveer vijf minuten voor het einde van de wedstrijd knalde hij de 1-2 tegen de touwen, met een plaats in de nacompetitie als beloning. Voor SPW zit het toch wel teleurstellend verlopen seizoen er op: volgend jaar een nieuwe kans om de zo vurig gewenste promotie naar de vierde klasse te bewerkstelligen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Mussel in slotfase langs Harkstede

Mussel won de eerste bekerwedstrijd van het seizoen van Harkstede.

Alteveer in matig duel onderuit tegen HSC

In de eerste wedstrijd na de winterstop mocht Alteveer aantreden tegen HSC: in een ...

Onstwedder Boys in extremis naast VHK

Onstwedder Boys maakte in de laatste minuut van de wedstrijd nog gelijk tegen VHK.