TEVVTEVV heeft in hun afsluitende competitiewedstrijd tegen FVC een zware nederlaag geleden. Op bezoek in Leeuwarden stokte de teller bij 9-2. Veel kon het de spelers van coach Hans Kamphuis waarschijnlijk niet deren, omdat een plaats in de nacompetitie al niet meer voorkomen kon worden. Een herkansing waarin uit een ander vaatje getapt moet worden: tegenstander in de dubbele ontmoeting is Roden.

Overklast
In de eerste twintig minuten lieten de Mondkers zich volledig overklassen en stond er al een 3-0 op het scorebord. De doelpuntenmakers waren achtereenvolgens van Rick van Loon, Robin Hollander en Ruurd Algra, die TEVV-doelman Rob Hölscher kansloos lieten. Maar na deze fase lieten de Exloërmonders hun schroom wat varen en een dieptepass van Benjamin Mazeau bereikte Eddie Schoenmaker, die beheerst scoorde: 3-1. De geel-blauwen kregen wat meer vertrouwen en was ook aan het spel te merken. Via Frank Schijff en Sander Marissen werden een paar gevaarlijke aanvallen opgezet en tijdens één van deze aanvallen kwam de bal bij Maikel Kroeze.

Aansluitingstreffer
Kroeze dreigde eerst de bal nog te verspelen, maar door goed doorzetten kreeg hij toch weer controle over de bal en van afstand pegelde hij de bal in de kruising: 3-2.
Op slag van rust had kreeg Eddie Schoenmaker een niet te missen kans, maar bij de tweede paal kreeg de normaal gesproken technisch zo begaafde middenvelder de bal niet onder controle en schoot hij voorlangs. Moet gezegd dat de Friese thuisploeg ook nog enkele goede mogelijkheden had, maar TEVV-doelman Rob Hölscher hield vooralsnog zijn doel schoon door een paar keer goed uit te komen.

Breekpunt
Na de thee was het voornamelijk de thuisploeg die het spel maakte. Rob Hölscher kon eerst nog een paar keer goed redden, maar na de 4-2 van Ruurd Algra brak er iets bij de Mondkers. In enkele minuten tijd werd de stand naar 7-2 getild door achtereenvolgens Robin Hollander, Rick van Loon en Johannes Meyer. De ploeg van Hans Kamphuis kwam er maar sporadisch meer uit en alleen Frank Schijff had een goede mogelijkheid om de stand wat dragelijker te maken, maar doelman Tjibbe Hansma van FVC keerde het schot.
In de slotfase werd het zelfs nog 9-2 voor de Friese ploeg na goals van Jeffrey Hollander en Rick van Loon. Zoals gezegd, deze uitslag deed niet meer ter zake en kan TEVV zich nu richten op de nacompetitie.