Tom Meijers neemt tevreden afscheid van Nieuw Buinen

Nieuw BuinenDe eerste helft van het (bijna) afgelopen seizoen zette Tom Meijers aan het denken. In zijn tweede seizoen bij Nieuw Buinen vielen de resultaten zwaar tegen en ook de eensgezindheid in de spelersgroep van de oranjehemden was niet zoals deze zou moeten zijn: “Dan ga je inderdaad nadenken. Onderaan bungelen is voor geen enkele voetballer leuk. Het heeft me wel verrast hoe snel je het plezier in het spelletje dan kunt verliezen.” Maar na een bijzonder sterke tweede helft van het seizoen en het afronden van een overstap naar Valthermond lacht het voetballeven Tom Meijers weer toe.

Belofte maakt schuld
“Die overstap naar Valthermond zat er al een aantal jaren aan te komen.”, aldus Meijers, “Vanaf 2011 maakte ik onderdeel uit van het Jeugdteam Kanaalstreek, waar ik vrienden ben geworden met Maikel Platje en een aantal andere ‘Valthermondjes’. De klik was er direct, dus toen ik twee jaar geleden de stap van Ter Apel ’96 naar Nieuw Buinen maakte, heb ik een aantal mensen beloofd dat de volgende overschrijving naar Valthermond zou zijn.” En nu is het moment daar, hoewel één en ander niet volledig uit vrije wil ging.

Meijers namen Nieuw Buinen in actie tegen WVV…

Druk
Meijers over de achterliggende maanden: “Er is mij echt heel vaak gevraagd of ik bij Valthermond wilde komen. De aanhouder wint en mijn belofte stond ook nog, dus onlangs heb ik mijn woord aan trainer Harris Huizingh gegeven.” Voor de allrounder, want Meijers speelde dit seizoen in alle linies, is het nog onzeker in welke klasse hij na de zomer gaat spelen. Valthermond is nog in de race voor promotie, maar voor de 22-jarige is de uitkomst ondergeschikt: “Ik hoop dat ik mijn steentje volgend seizoen bij kan dragen. Mocht dat in de eerste klasse zijn, heel mooi. Maar lukt promoveren nu niet, dan gaan we volgend seizoen vol voor het kampioenschap!”

Perfect geregeld
Wanneer we de in Ter Apel woonachtige Meijers vragen naar zijn ervaringen bij Nieuw Buinen is het zeer enthousiast: “Organisatorisch is alles perfect geregeld bij Nieuw Buinen. In dat kader verdient Gerrit-Jan Spiegelaar een enorme pluim, want wat deze man allemaal regelt rond het eerste elftal: uit de kunst!” Wanneer we Meijers uitdagen om toch een verbeterpunt te noemen, komt hij niet verder dan de kwaliteit van de intrapballen. “Daarin moet echt geïnvesteerd worden.”, zegt Meijers, “Soms konde we net zo goed niet intrappen, zo slecht.”

Eigen jeugd
Meijers, die in het dagelijks leven werkzaam is als stralingsdeskundige bij Norsco Oilfield Services, kijkt uit naar zijn overstap naar de Mondkers: “Ik denk dat Valthermond en Nieuw Buinen erg op elkaar lijken qua club. Beide clubs gaan altijd op zoek naar de voetballende oplossing, met gebruik van het middenveld. Ik denk dat het vooral van elkaar afwijkt bij het samenstellen van de selectie.” Volgens de verdediger annex middenvelder stroomt bij zijn nieuwe club aan de lopende band talent in vanuit de jeugdafdeling het eerste elftal, terwijl bij Nieuw Buinen dit amper het geval is: “In een gesprek dat ik laatst met de nieuwe staf van Nieuw Buinen had, gaan ze dat wel proberen op te pakken. Dat vind ik een positieve insteek.”

Fantastisch gevoel
Daarbij zal de nieuwe trainer, Geert Oosterloo, ongetwijfeld voort willen borduren op de sterke tweede seizoenshelft, waarin dertig punten werden behaald: “Voor de winter was het los zand, maar met Koen Hateboer als aanspeelpunt en een verstevigde verdediging hebben we ons heel goed kunnen herstellen!” Wanneer we Meijers tot slot vragen naar zijn hoogtepunt bij de oranjehemden, dan dwalen zijn gedachten af naar de wedstrijd tegen Bergum van het vorige seizoen: “Diep in blessuretijd bleef ik bij een gelijke stand voorin hangen. Toen een ingooi van Franck Middelkamp doorschoot was ik er als de kippen bij om de winnende tegen de touwen te jagen. Dat was echt een fantastisch gevoel!!”

banner_nieboer

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Vijf vragen aan: Rick Hendriks (NWVV)

Door een reeks van vijftien ongeslagen wedstrijden op rij heeft NWVV de tweede periode ...

Buinerveen én De Treffer willen het seizoen glans geven

In vijfde klasse E staat zondag hèt kelderduel van de Kanaalstreek op de agenda: ...

Spelmaker Gert Lukens heeft het goed naar zijn zin bij Nieuw Buinen

Na een aantal jaren in Groningen te hebben gespeeld bij PKC ’83 en DIO ...