Gieterveen verliest wedstrijd en sterkhouders

GieterveenEr zijn volgende week nog ruim negentig minuten te spelen voor een plaats in de vierde klasse, maar het vooruitzicht voor Gieterveen is na de nederlaag op bezoek bij PJC niet rooskleurig. In Nieuwe Pekela leken de groenhemden in de eerste helft op weg naar een goed resultaat, maar mede door de inbreng van Erwin Buurmeijer in de tweede helft gingen zij alsnog met 2-1 onderuit. In de return kunnen de Gieterveners in ieder geval niet beschikken over Jerremy Weerts (rode kaart) en waarschijnlijk zal ook Jordi Bakker vanwege een blessure niet in actie komen. Met de reeds bekende blessuregevallen bij onder andere Stefan van der Veen, zal het dus een hels karwei worden om alsnog promotie af te dwingen.

Nijhuis opent de score
Op basis van het eerste kwartier van deze wedstrijd zouden beide ploegen zeker niet misstaan in de vierde klasse. Met name Gieterveen liet in balbezit zien over een goed voetballende ploeg te beschikken. Middenvelder Bart Caspers was in deze fase nadrukkelijk aanwezig. Hij ging voorop in de strijd en probeerde het spel te verdelen, vooral richting de snelle Jerremy Weerts aan de linkerkant. Deze was een plaag voor zijn tegenstander en het was dan ook niet verwonderlijk dat het openingsdoelpunt bij Weerts vandaan kwam. Na een kwartier spelen kwam hij weer door via de flank en na een verdedigingsfout in de PJC-defensie kwam Bert Kupers in balbezit. Deze behield goed het overzicht en stelde de jonge spits Jesse Nijhuis in staat om de 0-1 binnen te schieten.

Weerts mist en krijgt rood
Na twintig minuten spelen moest Gieterveen-keeper André van Dijken voor het eerst echt in actie komen deze wedstrijd en dit leverde hem gelijk een vervelende blessure op. Een ogenschijnlijk makkelijk schot van Bert Meijer werd door de sluitpost gepakt, maar de bal kwam dusdanig op zijn pink terecht dat deze uit de kom schoot. Gelukkig kon deze weer recht gezet worden en kon Van Dijken na enig oponthoud de wedstrijd voortzetten. In de fase hierna was de thuisploeg iets sterker, maar waren de kansen voor Gieterveen. Wederom was het Jerremy Weerts die op snelheid alleen op de keeper af kon gaan, maar deze keer schoot de linksbuiten voorlangs. In de laatste minuten voor rust waren de ogen weer gericht op Weerts. Eerst omdat hij werd gevloerd en heel Gieterveen om een penalty riep, maar de scheidsrechter in overleg met zijn assistent en vrije trap toekende. Later in de blessuretijd van de eerste helft kreeg hij het aan de stok met spits Bert Hut van PJC en toonde de leidsman beide aanvallers de rode kaart.

Beslissend moment in de wedstrijd: Bert Hut en Jerremy Weerts (zittend) krijgen rood...
Beslissend moment in de wedstrijd: Jerremy Weerts (zittend) krijgt rood…

Buurmeijer valt in
Beide ploegen speelden na rust dus met een man minder en dit deed hen ogenschijnlijk geen goed. Het niveau van de tweede helft was een stuk minder, maar spannend werd het des te meer. Het eerste kwartier in de tweede helft ging dan ook behoorlijk gelijk op, zonder noemenswaardige kansen. Hier kwam na een uur spelen verandering in, toen PJC-trainer Gert de Wal de van een blessure teruggekeerde Erwin Buurmeijer binnen de lijnen bracht. De oud-prof is geopereerd aan zijn knie en zou eigenlijk niet meer in actie komen dit seizoen, maar gelukkig voor PJC kon hij toch spelen in deze belangrijke wedstrijd(en). Buurmeijer liet gelijk zien waarom de Pekelders eigenlijk niet zonder hem kunnen, want koud in het veld stelde hij Ricardo Buitelaar in staat om de gelijkmaker achter Van Dijken te schieten: 1-1. Even later had de linkspoot zelf kunnen scoren, maar nu was de Gieterveen-keeper op zijn post.

Bakker op brancard
Na deze gelijkmaker bleef het duel tussen de beide vijfdeklassers nog steeds in evenwicht en werd het goede voetbal van voor de rust omgezet in wat meer opportunistisch spel. Tot grote kansen leidde dit niet, totdat Buurmeijer een kwartier voor het einde wederom aan de basis stond van een Pekelder doelpunt. Na een goede actie over links legde hij de bal panklaar voor Bart Harms, die geen moeite had de 2-1 te scoren. Even later had diezelfde Harms de kans op 3-1, maar nadat hij Maarten Mulder op snelheid had geklopt, kwam hij tekort om ook Van Dijken te passeren. Uiteraard probeerde Gieterveen middels een slotoffensief nog een gelijkmaker te produceren, die hen wat meer perspectief zou bieden voor de return. Dit leverde wel enkele hachelijke momenten op voor het doel van Vincent Bakker, maar de keeper van PJC was telkens de situatie meester. Invaller Rideon de Vries was nog wel gevaarlijk, maar zijn inzet ging rakelings langs de paal. In de blessuretijd van de tweede helft verloor Gieterveen-trainer Aryan Doldersum zijn tweede sterkhouder: Jordi Bakker. Hij werd hard op zijn voet geraakt door een PJC’er en moest per brancard het veld verlaten.

Vermakelijke wedstrijd
Zo eindigde deze vermakelijke wedstrijd in een 2-1 nederlaag voor Gieterveen en zal er voor komende zondag gesleuteld moeten worden aan de opstelling. De spoeling wordt steeds dunner bij de Drenten, maar er zal ongetwijfeld een team staan dat er alles aan zal doen om alnog de stap naar de vierde klasse te mogen maken. In ieder geval kunnen zij alle steun gebruiken, dus komt allen naar sportpark ‘de Hoogkaamp’!