Pekelder Boys en DSC ’65 houden het spannend

pekelder-boys1De eerste wedstrijd in het tweeluik tussen Pekelder Boys en DSC’65 voor lijfsbehoud in de vierde klasse is in een remise geëindigd. Beide ploegen gingen natuurlijk voor een goed resultaat om het aanstaande donderdag voor zichzelf een stuk makkelijker te maken. DSC’65 mag zich de gelukkigste noemen met het resultaat, want waar men voor naar Pekela kwam, een gelijkspel, lukte ook daadwerkelijk: 1-1.

Slap begin
Zoals vaker dit seizoen begon ook vandaag de tegenstander scherper dan de Pekelder Boys: in de eerste twaalf minuten mocht de thuisploeg dan ook van geluk spreken dat het niet op een achterstand stond. Een afstandsschot dat in de kruising leek te belanden werd knap gered door Robbert Zuur en niet veel later schoot de behendige linksbuiten van DSC ’65 van een meter of vijf in het zijnet. Na het slappe begin leken de Boys zich te beseffen dat er wat moest veranderen. Al snel kropen de rood-witten uit hun schulp.

Kansen voor Becker
Martin Schreuder begon door te jagen op de back van DSC en dat resulteerde al snel in de eerste kans: hij legde de bal keurig breed op de vrijstaande Ben Becker, maar zijn schot ging via een tegenstander over. Niet veel later kreeg diezelfde Becker een dot van een kans. Wederom was het Schreuder die hem middels een perfecte hoekschop bediende, maar Becker zag zijn kopbal op de doellijn gekeerd worden door de uitstekend spelende doelman van de gasten. Na deze mogelijkheden zakten beide ploegen meer in en speelde men ‘op zeker’ om voor de rust in ieder geval geen schade op te lopen. Ben Becker was nog een keer dichtbij een treffer toen hij vanaf twintig meter vol uit kon halen, maar wederom had de Dalerveense doelman een knap antwoord.

Opnieuw slap
Na rust was het begin wederom voor de gasten uit Dalerveen: die ploeg had tot drie keer toe op voorsprong kunnen komen, maar bij de eerste mogelijkheid maakte Ronnie Meijer een voorzet op de geheel vrijstaande spits onschadelijk. Uit de daarop volgende hoekschop kopte diezelfde spits rakelings over, en ook de derde mogelijkheid werd maar net aan de verkeerde kant van de doelmond gekopt. De Pekelders kwamen goed weg en kregen zelf aan de overkant ook een grote kan, maar wederom was het de doelman die redding kon brengen.

Doelpunt Becker
Na een uur spelen werd de ban gebroken. Een voorzet na een knappe actie van Eric Burema bereikte Ben Becker, die laag en zuiver nu wél knap raak kopte. Pekelder Boys drukte hierna door en ging gelijk op jacht naar meer: uit een hoekschop kopte Meijer net over en een schot van Lars Roelfsema ging voorlangs. Net op een moment dat de Pekelders de zaak onder controle hadden, kreeg het toch weer de deksel op de neus. Willem Lammerts kreeg even geen grip op de buitenspeler die een prima voorzet leverde op de ingelopen spits die vervolgens de bal knap en hard in de bovenhoek knalde.

Beslissing
DSC ’65 kreeg uiteindelijk waar het voor kwam: een gelijkspel. Donderdag volgt de return in Dalerveen. Er wordt dan om 20.00 uur afgetrapt. Bij die gelegenheid zal beslist worden wie zich volgend seizoen vierdeklasser mag noemen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys blijft winnen

Afgelopen zaterdag boekte Onstwedder Boys alweer de elfde zege van het seizoen: in Beetsterzwaag ...

Gasselternijveen in de herkansing voor lijfsbehoud

Voor Gasselternijveen is er na de 1-6 nederlaag tegen koploper Protos én de andere ...

Buinen wint eenvoudig van SVBC

Buinen won met met ruime cijfers van SVBC en blijft druk houden op koploper ...