TransferTalk: nieuwkomers voor Nieuw Buinen, Musselkanaal en SJS

Transfer_TalkJaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal de komende periode zoveel mogelijk van deze mutaties proberen te vermelden. De nadruk ligt op proberen, want de ervaring leert ons twee dingen: er zijn heel veel spelers en trainers die van club wisselen (dus is het amper bij te houden) én over het algemeen wordt er meer gepraat over overschrijven dan dat er daadwerkelijk overgeschreven wordt…

Nieuw BuinenPatrick Bults gaat voor uitdaging bij Nieuw Buinen
Hij kwam de laatste maanden niet meer voor in de plannen bij FC Ter Apel ’96, vandaar dat Patrick Bults op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Deze heeft de aanvaller gevonden in zijn woonplaats: “Vorige week werd ik benaderd door Nieuw Buinen en na een positief gesprek heb ik besloten om overschrijving aan te vragen. Nieuw Buinen is een mooie club met ambitie, wat mij enorm aanspreekt. En dat ik op de fiets naar het voetbalveld kan is natuurlijk ook een voordeel!” De 21-jarige Bults, in het verleden uitkomend voor het Jeugdteam Kanaalstreek, gaat bij de oranjehemden voor een aanvallende positie: “Bij Ter Apel speelde ik linksbuiten of achter de spits, dus mijn voorkeur gaat daar naar uit.”

musselkanaalMusselkanaalster Niels Teuben terug naar oude liefde
De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor buurman SV Mussel, maar vanaf volgend seizoen is Niels Teuben weer te bewonderen aan de Parklaan. De 28-jarige Teuben, die in de jeugd van SC Veendam speelde, werd met de groenhemden kampioen in de vierde klasse, maar kende ook veel blessureleed. Bij Gronitas pakte hij vervolgens de draad weer op en na vier jaar afwezigheid is het nu tijd voor een terugkeer: “Het kriebelt toch weer! Na een paar jaar afwezigheid is het nu tijd om terug te keren op het oude nest.” Teuben zal echter niet gelijk voor het eerste elftal gaan, want hij heeft eerst andere prioriteiten: “Ik wil in januari afstuderen, dus daar ligt mijn prioriteit. Verder gaan we een woning kopen dit jaar en zal ik op zaterdag dus gaan klussen in plaats van voetballen. Tot die tijd doe ik rustig aan en speel ik met vrienden in het tweede of derde. En op termijn is het eerste elftal misschien ook weer een optie.” Hier komt hij dan broertje Jordie tegen, met wie hij ooit nog eens samen wil voetballen: “Maar of dat nu in het eerste, tweede of derde elftal is, dat maakt me niet veel uit.” 

SJSNick Weidijk terug naar SJS
Nick Weidijk maakte vorig seizoen de overstap van het Knoalster SJS naar SC Stadskanaal, waar hij in zijn laatste jaar als jeugdspeler samenspeelde met vrienden in de A1. De 18 jarige verdediger keert echter na één seizoen weer terug en gaat bij SJS voor het eerste elftal. Hiervoor heeft hij meerdere redenen: “Ik ben hiervoor benaderd door de trainer van SJS, waar ik mooie jaren heb beleefd als jeugdspeler. Toen ik daar vertrok heb ik een terugkeer nooit uitgesloten en dit moment is nu daar. SJS is een mooie club met een goede sfeer.” Onder trainer Loewie Piebes gaat hij voor een nieuwe positie: “Ik speelde bij Stadskanaal links- en rechtsback, maar bij SJS ambieer ik een plaats op het middenveld.”

Ben jij, of ken jij een speler die van club gaat wisselen? Tip de redactie via: redactie@fckanaalstreek.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Open dag bij jubilerend Nieuw Buinen

Al enige tijd staan veel activiteiten bij v.v. Nieuw Buinen in het teken van ...

Transfertalk

Overzicht van de transfermutaties van de Kanaalstreekclubs.

Musselkanaal neemt gerenoveerde kantine in gebruik

Waar een dorpsclub groot in kan zijn: met vereende krachten werkten vrijwilligers en sponsoren ...