SC Stadskanaal ook volgend seizoen derdeklasser

stadskanaal_JPGVoor Stadskanaal stond de return in de nacompetitie tegen GSAVV Forward op het programma. Ondanks de 0-1 nederlaag in het thuisduel, gaf de tweede helft veel vertrouwen voor de return op Sportpark Zernike. Dit vertrouwen was ook aanwezig bij enkele supporters die een paar blauwwitte rookbommen afstaken. De rook was echter nog niet opgetrokken of keeper Royce Geerlings ging gruwelijk in de fout, waardoor Stadskanaal al na twintig seconden tegen een 1-0 achterstand aankeek.

Uitblinker Bakker
Toch wordt de rug gerecht en speelt de eerste helft zich voornamelijk af op de helft van Forward. De gevaarlijkste man aan Stadskanaal zijde is opnieuw Jeffrey Bakker die een plaag blijkt voor zijn tegenstander. Bakker is gevaarlijk met zijn acties en weet overal voordeel uit te slepen. Ook de corners die hij neemt zijn gevaarlijk. Na vijf minuten bereikt zo’n corner Sten Vos, die de bal volledig verkeerd raakt. Vos geeft een paar minuten later wel een goede voorzet op Tristan Rotman die de bal over kopt. In de tegenaanval lijkt Geerlings te ver voor z’n doel te staan en gaat de bal over hem heen, maar wordt via Denny Feiken tot corner verwerkt. Deze corner is ook gevaarlijk wanneer een speler van Forward vrij staat om de bal in te koppen, maar deze gaat net naast.

Gelijkmaker Rotman
Na een half uur lijkt Stadskanaal opnieuw gevaarlijk te worden vanuit een zwabber-corner van Bakker. De keeper tikt de bal echter uit het strafschopgebied. Even later lijkt een corner een strafschop op te leveren, maar scheidsrechter Beijert ziet een handsbal over het hoofd. Een paar minuten later staat Bidjoy Ramcharan vrij voor de keeper, maar schiet tegen hem aan. Gelukkig voor Stadskanaal is het Rotman die in de veertigste minuut wel de gelijkmaker maakt.

Genadeklap
Na de thee gaat Stadskanaal verder met aanvallen om de goal te maken, maar moet het tot het uur wachten op de volgende kans. Rotman geeft een mooie dieptepass op Vos, die alleen door kan lopen op de keeper van Forward. Vos speelt in het strafschopgebied echter de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper kan ingrijpen. Twee minuten later is er opnieuw een kans van Vos, maar dit schot gaat net naast. Forward wordt alleen gevaarlijk vanuit de counter, maar meestal let het duo Ron Lohuis en Denny Feiken goed op. Na bijna zeventig minuten wordt een counter verwerkt tot corner. Opnieuw mag een speler van Forward vrij inkoppen en laat Geerlings kansloos: 2-1.

Derde klasse
Trainer Rick Slor gooit gelijk alles op de aanval. Nadat Mario Georgescu al in het veld was gekomen voor Bidjoy Ramcharan, kwam nu ook Kevin Herder in het veld voor Martijn van der Goot. Veel kansen leverde dit niet meer op. Rotman leek nog hoop te brengen voor de meegereisde supporters, maar zijn kopbal ging net naast. De grootste kans hierna was voor de studenten uit Groningen, maar Geerlings redde met een sierlijke zweefduik. Na negentig minuten floot de prima leidende scheidsrechter Beijert voor de laatste keer en mag Stadskanaal zich gaan richten op nog een jaar in de derde klasse. Voor Forward wacht nu een tweeluik met ASVB: de winnaar hiervan mag zich volgend seizoen tweedeklasser noemen.

- Banner SC Stadskanaal

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stadskanaal moet nog één keer winnen

Nadat de wedstrijden in het paasweekend maar twee punten opleverden leerde Stadskanaal weer even ...

Hattrick Kenter voor winnnend Borger

Een wedstrijd die eindigt met negen tegen negen spelers aan beide zijden, daarvan zou ...

Onstwedder Boys zet SETA aan de kant

De bekerderby tussen SETA en Onstwedder Boys leverde een duidelijk eindstand op: 0-5. Grote ...