TEVVTEVV heeft zich via een 1-1 gelijkspel in Roden verzekerd van een tweeluik tegen het Friese LAC FRISIA 1883. Nadat thuis met 4-1 was gewonnen, volstond een remise om een plaats in de finale van de nacompetitie veilig te stellen. Hiermee heeft TEVV nog steeds zicht op handhaving in de eerste klasse. De wedstrijd in Roden was voor de Mondkers best nog wel een moeilijke confrontatie. Wel was er thuis met 4-1 gewonnen door TEVV, maar zo aan het eind van de competitie weet je niet hoe de krachten nog worden verdeeld.

Snelle goal
Dus de ploeg van TEVV-coach Hans Kamphuis was vanaf het begin scherp, omdat Roden er via een snelle goal er nog een spannende wedstrijd van wilde maken. Een aantrekkelijk duel werd het inderdaad, hoewel de snelle goal voor de Rodenaren er niet kwam. TEVV was in het begin het dichtst bij een voorsprong nadat Maikel Kroeze op links de Roder verdediging te snel af was via een steekpass van Jan Jaap Wever. De voorzet van de verdediger kwam echter niet bij zijn mee opgekomen ploeggenoot Eddie Schoenmaker. Dat had een 100% mogelijkheid opgeleverd om TEVV toen reeds in veiligheid te brengen.

Onnauwkeurig
Daardoor bleef Roden geloven in een goede afloop, maar men vond een aantal keren TEVV-doelman Wim Kok en diens laatste man Nick Kroeze op zijn weg. Ook Maikel Kroeze moest een keer handelend optreden om een scherpe voorzet van Rutger van der Laan onschadelijk te maken. Freddie van der Velde knalde voor Roden nog een keer in het zijnet, toen TEVV-aanvoerder Eddie Schoenmaker de bal aan de Roden-speler inleverde. Zo golfde het spel maar heen en weer: voor de Mondkers waren Frank Schijff en Faizel Slagveer niet nauwkeurig met hun afwerking.

Achterstand
Langzamerhand begon Roden toch nog in een goede afloop geloven, als er maar eerst werd gescoord. En dat gebeurde dan na een half uur spelen. Een scherpe voorzet van Rutger van der Laan werd keurig bij de tweede paal binnen gelopen door Vincent van Santen voor Roden: 1-0. Het had voor de Mondkers nog erger kunnen zijn vlak voor rust, toen dezelfde Rudy van Santen zijn schot op de paal zag belanden. René de Vries kreeg in de blessuretijd van de eerste helft de mogelijkheid om de wedstrijd helemaal spannend te maken, maar hij strandde op TEVV-doelman Wim Kok.

Kansenfestijn
Na de thee pakte de Noord-Drentse ploeg gelijk weer het initiatief, maar wederom waren de spitsen niet scherp genoeg. Ook de voorwaartsen van de geel-blauwen hadden het vizier niet goed staan. In het eerste kwartier na rust had TEVV zeker drie mogelijkheden, maar achtereenvolgens Jan Jaap Wever, Leon Berens en Jeremy Gall lieten deze onbenut. Een prachtige ingreep van TEVV-goalie Wim Kok voorkwam dat Roden via Bert Roede nog dichterbij kwam en daarna was het weer de beurt aan de ploeg uit Tweede Exloërmond. Eddie Schoenmaker kwam net een teenlengte tekort om af te ronden en een mooie passje van Jan Jaap Wever op Frank Schijff ging ook rakelings het doel van Roden-keeper Rutger Beuzenberg. 

Gouden wissel
In de slotfase was TEVV-coach Hans Kamphuis genoodzaakt om Joeri Westerhof (een verdediger) te wisselen voor een aanvaller, Ayhan Bas. Dat pakte wonderwel goed uit. Nadat eerst Frank Schijff en Eddie Schoenmaker voor de Mondkers hun schoten zagen naast gaan, gaf laatstgenoemde een goede pass op de ingevallen Ayhan Bas. Deze knalde verwoestend in de bovenhoek, Roden-doelman Rutger Beuzenberg kansloos latend: 1-1. De wedstrijd was toen gespeeld en freewheelend kon TEVV het resultaat naar het einde brengen, totdat de goed leidende arbiter RIS voor de laatste maal floot. 

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde verzuimt tegen Muntendam hoge score te realiseren

Westerwolde had een makkelijke middag tegen Muntendam, maar verzuimde het krachtsverschil uit te drukken ...

Titan legt Gieterveen op de pijnbank

Titan heeft mede-vierdeklasser Gieterveen bijzonder veel pijn gedaan in hun onderlinge bekerduel. Na de ...