Valthermond vindt Waterloo in ‘Snits’

logo_valthermondValthermond is er niet in geslaagd om de volgende ronde in de strijd om promotie naar de eerste klasse te bereiken. Na de 0-0 in Valthermond was LSC 1890 in Sneek met 3-0 de baas. Wellicht was het anders gelopen als topscoorder Gydo Buurman van de partij was geweest. De spits ontving in het eerste duel zijn vijfde gele kaart, teveel voor een aanvaller, en was derhalve geschorst.

Gemiste kansen
Want nadat Arvid Osinga namens de Friezen op de paal had geschoten, waren daar de mogelijkheden voor de gasten. Twee keer Erwin Wardenburg kwam in scoringspositie, maar bij de eerste poging, na een pass van Alwin Braakman, was de kleine aanvaller te druk en bij de tweede poging was er een kapbeweging teveel. Daarvoor had grensrechter Kats al aangetoond dat niet iedere goede scheidsrechter ook een goede vlaggenist is. Geheel ten onrechte werd Jesper de Graaf terug gevlagd.

Op achterstand
Wel kansen dus voor Valthermond, al moet gezegd worden dat de ploeg uit Sneek beter voetbalde, gewend als zij zijn aan hun erbarmelijke kunstgrasmat. Op slag van rust was daar dan ook de voorsprong. Uitblinker Andy de Vries gaf de assist, Jari Boorsma gleed binnen. Nog voor de pauze had Maikel Platje gelijk kunnen, en wellicht moeten maken, maar de kleine middenvelder zag kans om van dichtbij naast te schieten.

Wedstrijd beslist
Ook na de thee bleef Valthermond proberen om langszij te komen, maar Rick Schlimbach, beste man bij Valthermond, zag zijn kopbal gestopt door doelman Bas Douma en Demy te Velde schoot rakelings over. Halverwege de tweede helft besliste aanvoerder Han Miedema de wedstrijd. Alleen voor doelman Victor van der Vlag maakte de verdediger het uiterst koel af.

Trots
Dat Allard Westendijk er in de slotfase nog 3-0 van maakte was louter voor de statistieken. Het geloof was na de tweede treffer al weg bij de Monkers. Terug in de kleedkamer was daar, ondanks de teleurstelling, ook de wetenschap dat de manschappen van Harris Huizingh een prima seizoen hebben afgeleverd, waar met trots op kan worden terug gekeken.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Samenvatting: Hoogeveen – Borger

Voor Borger zit het verblijf in de derde klasse er (voorlopig) op. In het ...

Doelpuntenfestijn bij beloftenderby SC Stadskanaal – Nieuw Buinen

Afgelopen woensdag stond op Sportpark het Pagedal een Kanaalstreek-derby op het programma tussen de ...