Sellingen met anderhalf been in de vierde klasse

SellingenIn de strijd om een plaatsje in de vierde klasse neemt Sellingen in een tweeluik op tegen Eext, dat in een eerdere ronde van de nacompetitie op schlemielige wijze werd uitgeschakeld door Pesse. Voor de Eexter Ossen lijkt ook deze ronde geen succes te brengen. Sellingen opende vroeg de score, waarna het een voorschot nam op promotie naar de vierde klasse: 0-4.

Overrompelen
Trainer Scholtens van Sellingen had een duidelijke strategie meegegeven aan zijn spelers: “Ik gokte erop dat Eext de verlenging van afgelopen donderdag nog in de benen zou hebben. Hen overrompelen in de beginfase was de opdracht.” En daar slaagden de zwart-gelen goed in, want al in de tweede minuut knalde Ben Bos de 0-1 tegen de touwen. Daarmee was de toon gezet, want ook na de openingstreffer bleef Sellingen komen. Dit resulteerde, amper vijf minuten na de treffer van Bos, in de 0-2 van Arne Tammenga.

Sellingen maakte vroeg in de wedstrijd het verschil... (foto's: Andries Middelbos)
Sellingen maakte vroeg in de wedstrijd het verschil… (foto’s: Andries Middelbos)

Wedstrijd beslist
Daarmee was de wedstrijd feitelijk al beslist, want Sellingen heerste. Nog voor de thee werd het verschil nog verder vergroot door treffers van Ian de Vrieze en Ynze Komduur. Wellicht kan de overmacht van Sellingen nog verder benadrukt worden door te concluderen dat de keeper van Eext de beste man aan de kant van de thuisploeg was. Zonder zijn reddingen was de schade nog veel groter geweest.

Vorentscheidung
In het tweede bedrijf liet Sellingen het tempo iets zakken. Eext probeerde uit alle macht ook op het scorebord te komen: men koos hiervoor een opportunistische speelwijze. De defensie van de bezoekers gaven echter geen krimp en gaf amper kansen weg. Halverwege de tweede helft nam Sellingen het initiatief weer over. Hoewel er diverse kansen gecreëerd werden, bleef de stand ongewijzigd. Corné Prins was nog het dichtst bij een treffer, maar zijn inzet ging via de paal weer het veld in. Met deze uitslag lijkt Sellingen met een gerust hart toe te kunnen leven naar de return, komende zondag. De voorbereiding van het promotiefeest kan starten.