ta-96Nadat v.v. Sweel afgelopen donderdag in een bijzondere wedstrijd in de verlenging met Nieuw-Roden afrekende, was duidelijk dat dit de tegenstander van Ter Apel’96 zou zijn in de strijd om lijfsbehoud in de derde klasse. Met een nagenoeg complete selectie konden de Ter Apelers toewerken naar deze beslissende wedstrijden: alleen Ben Zuidinga en Stephan de Groot ontbraken wegens (langdurige) blessures. Sweel was, hoewel toen nog ZBC genaamd, ook de twee seizoenen hiervoor tegenstander van de Ter Apelers in de nacompetitie. Beide ploegen wisten dus vrij goed was er te wachten stond.

Geen grote kansen
Gedurende de eerste helft waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Waar Ter Apel ’96 de meeste dreiging en mogelijkheden had kreeg Sweel via Arjan Kalsbeek de grootste mogelijkheid. Hij werd vrijgespeeld en kwam alleen voor Ter Apel-keeper Brian de Jonge. Deze wist de inzet dusdanig te keren dat deze uiteindelijk op lat kwam waarna hij de bal eenvoudig kon vangen. Ter Apel ’96 wist zich geen grote kansen te creëren, maar was wel dreigend middels enkele afstandsschoten. Sweel-doelman Jesper Reuvers had echter geen probleem deze inzetten te keren. Eénmaal waren ook de Ter Apelers dichtbij een treffer. Uit een corner wist Jordy Veninga de bal richting het doel te koppen, maar ook ditmaal was Reuvers niet te passeren.

Succesvolle rentree
Bij de Ter Apelers leek er in de tweede helft het besef te zijn dat deze wedstrijd gewonnen moest en kon worden. Trainer Goeree besloot dan ook na tien minuten in de tweede helft aanvallend te wisselen: hij verving Thijs Over en Bernd-Jan Herbers voor Arjan Heeres en de voor het eerst sinds lange tijd weer wedstrijd-fitte Roy Hooiveld. Vanaf dit moment waren de Ter Apelers heer en meester over de wedstrijd. Het tempo in de wedstrijd ging omhoog en Ter Apel ’96 begon meer en meer dreigend te worden voor het doel van vv Sweel. Op ongeveer driekwart van de wedstrijd wist Arjan Heeres de bal strak voor het doel te geven, Roy Hooiveld bedacht zich geen moment en schoot uit de draai de bal snoeihard laag in de hoek: 1-0.

Niet te missen
Ter Apel ’96 zette nog eens aan om de voorsprong verder uit te breiden. Even later was het opnieuw Hooiveld die belangrijk was. Vanaf rechts passeerde hij op snelheid enkele Sweel-verdedigers, behield het overzicht en bood Ron Kuper een niet te missen kans. Dit deed Kuper dan ook niet en hij kopte de bal eenvoudig in het doel: 2-0. Ook hierna wilden de Ter Apelers doordrukken. Door een ongelukkig moment kwam het hier echter niet meer aan toe.

Opladen
Jeroen Schoonbeek van de Ter Apelers en Jeroen Dijkstra van Sweel kwamen namelijk hard met elkaar in botsing. Beide hadden een open wond aan het hoofd. Na een minutenlange verzorging konden beide spelers de wedstrijd wel hervatten, maar was het tempo volledig uit de wedstrijd verdwenen. Toen scheidstrechter Tuinstra uiteindelijk affloot was Sweel hiermee dan ook het meest gelukkig. Na hun lange wedstrijd enkele dagen eerder hadden zij het de laatste twintig minuten zeer lastig. Aanstaande zondag wordt de return gespeeld en met de 2-0 ‘tussenstand’ is Sweel zeker niet kansloos. Ter Apel’96 zal zich nog een keer moeten opladen om in deze wedstrijd te zorgen dat het ook volgend seizoen weer derde klasse speelt.