TEVV werkt met remise aan zelfvertrouwen

TEVVOp een bloedheet sportpark De Treffer speelden TEVV en Frisia 1883 de tweede deel van het tweeluik dat zou bepalen welke ploeg na de zomer in de eerste klasse van het zondagvoetbal zou spelen. Spannend was het tweeluik na de 7-0 van vorige week echter niet. De Mondkers lieten vandaag zien dat de zevenklapper van vorige week een samenloop van omstandigheden was en hielden de nieuwbakken eersteklasser in bedwang: 2-2. Voor TEVV wacht een laatste kans op klassebehoud: volgende week zondag wordt er in Bakkeveen gespeeld tegen LSC 1890 uit Sneek: de winnaar is eersteklasser.

Geen trainer
Door de 2-2 uitslag kreeg de ploeg uit Tweede Exloërmond toch wel weer wat vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week, die de beslissing brengt over de voetbaltechnische toekomst van TEVV. In tegenstelling tot vorige week waren de ploegen veel meer aan elkaar gewaagd, waarbij winstkansen voor de Mondkers zelfs nog groter waren. De geel-blauwen, aantredend zonder technische staf omdat Hans Kamphuis zich ziek meldde afgelopen week, traden de Friese promovendi dapper tegemoet. De eerste kansen waren voor achtereenvolgens Ayhan Bas, Oguzhan Altun, maar ook Faizel Slagveer was dichtbij de openingstreffer na een vrije bal van Ayhan Bas.

Zuinig spel
Na ongeveer een half uur begon de ploeg uit Leeuwarden zich wat nadrukkelijker te manifesteren. Vooral Hidde Pater was een constante dreiging voor de TEVV-verdediging, maar die bleven vooralsnog keurig op de been. Ook doelman Wim Kok moest weer al zijn kunnen tentoonspreiden om zijn doel schoon te houden. Beide ploegen speelden door de hitte wel heel zuinig, maar toch ontstonden er veelvuldig mogelijkheden voor beide teams. Vlak voor rust waren voor TEVV Maikel Kroeze en Ayhan Bas dichtbij de openingsgoal, maar ook de Frisia-doelman bleek uit het goede hout gesneden.

Kok cruciaal
Na de thee was het de Friese ploeg die voorlopig de dienst uitmaakte en de voorsprong voor de ploeg van Johan Groote kon dan ook niet uitblijven. Mark den Hartog tekende voor de 0-1 voorsprong, waardoor TEVV weer naar een nederlaag dreigde te worden gespeeld. Dezelfde Mark den Hartog had even later namelijk de voorsprong kunnen verdubbelen, maar hij strandde op Wim Kok. De doelman leidde toen direct de tegenaanval in en via een aantal schijven belandde de bal bij rechterspits Oguzhan Altun, die een paar fraaie acties in huis had en de Friese doelman Mitchell Timmer kansloos liet: 1-1.

Doelpunt Schoenmaker
De Mondker ploeg pakte de draad verder op en wilden nog een beter resultaat uit het vuur slepen. Via Ayhan Bas en Rob Hölscher werden Oguzhan Altun en Eddie Schoenmaker in stelling gebracht, maar deze konden dit niet op de juiste waarde schatten. Tot de laatste tien minuten waren aangebroken, waarbij Ayhan Bas wederom zijn aanvoerder Eddie Schoenmaker bij de tweede paal kon bereiken en toen was het wel 2-1 voor de Mondkers. Frisia zette toen een tandje bij, want ze wilden duidelijk niet verliezen. De TEVV-verdediging, onder aanvoering van Nick Kroeze en Faizel Slagveer, moest alle zeilen bijzetten om vooral Mark den Hartog en Hidde Pater van scoren af te houden.

Verdedigingsfout
Dit lukte, tot Faizel Slagveer in de fout ging en Hidde Pater toch nog de 2-2 op het scorebord bracht. Even later maakte de verdediger het weer gedeeltelijk goed, door Danny van Dijk het scoren te beletten. Toch had TEVV nog met de volle buit er vandoor kunnen gaan, want na een solo van achteruit van Nick Kroeze werd deze ternauwernood van scoren afgehouden en ook Oguzhan Altun had de winnende op de schoen. Maar beide keren bleef doelman Mitchell Timmer de situatie meester.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sneu verlies voor laagvlieger Westerwolde

Voor de vierde keer op rij wist Westerwolde een competitiewedstrijd niet winnend af te ...

Gieten verslaat tiental Siddeburen

Gieten speelde lang tegen tien man en won uiteindelijk met 2-1 van Siddeburen.