TransferTalk: leegloop bij Gasselternijveen

Transfer_TalkJaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal de komende periode zoveel mogelijk van deze mutaties proberen te vermelden. De nadruk ligt op proberen, want de ervaring leert ons twee dingen: er zijn heel veel spelers en trainers die van club wisselen (dus is het amper bij te houden) én over het algemeen wordt er meer gepraat over overschrijven dan dat er daadwerkelijk overgeschreven wordt…

Pieter Hospers naar Gieterveen
Het zijn zware tijden voor v.v. Gasselternijveen. Enkele jaren geleden speelden de roodhemden nog in de derde klasse, maar inmiddels is de club afgegleden tot onderin de vijfde. Ook voor volgend seizoen ziet het er niet rooskleurig uit voor de ploeg van Roeland Deuring, want een groot aantal spelers heeft te kennen gegeven hun heil elders te gaan zoeken. Zo komt Pieter Hospers, kind van de club, volgend seizoen uit voor de buren uit Gieterveen. Na vele jaren twijfelen heeft hij de knoop doorgehakt: “Ik heb elk jaar het niveau naar beneden zien gaan, waardoor mijn motivatie langzamerhand verdween. De laatste twee jaar is de gezelligheid voor mij ook meer en meer verdwenen, mede door de komst van nieuwe spelers waarmee ik niet door één deur kon.” De keuze voor Gieterveen is logisch voor Hospers, maar ook heel moeilijk: “Ik heb voor Gieterveen gekozen omdat ik binding wil houden met de regio waar ik vandaan kom en omdat ik bij Gieterveen veel jongens ken. Het verlaten van Gasselternijveen is de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen, maar ik ben nog te prestatiegericht om onderin de vijfde klasse te gaan voetballen.”

De Geus stopt
Peter de Geus, ook een echte clubman, speelt komend jaar waarschijnlijk wel in Gasselternijveen, maar dan in een lager elftal. Tel daar het vertrek van Artor Polloshka, Kees van Klaveren en Alvin Boekelo bij op en het zal lastig worden volgend seizoen een eerste elftal op de been te krijgen. 

Trio ‘Nieveensters’ naar SPW
In navolging van de eerder genoemden Guus Buiter en Maurice Gersonius vertrekken ook Michael van Gilsbeek, Jelmer Valk en Andi Polloshka bij Gasselternijveen. Dit trio speelt volgend seizoen voor SPW, de oude club van Van Gilsbeek. Daarnaast mag SPW in augustus nog een aantal nieuwe gezichten begroeten: Evan de Hoop en Renze Poortinga (SJS) Willem Bunk (PJC), Kars Ninteman (Noordster) Tobias Poelman (eigen jeugd) Paul Stiekema en Chris Reijke (lager elftal) en Rodan Farell (uit Dordrecht) sluiten aan bij de blauwhemden.  

Ben jij, of ken jij een speler die van club gaat wisselen? Tip de redactie via: redactie@fckanaalstreek.nl

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Tussenstand FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11

Tussenstand van de FC Kanaalstreek Eredivisietoto na speelronde 11.

TransferTalk: opnieuw aderlating voor TEVV

Jaarlijks veranderen diverse spelers én trainers in de zomerstop van club. FC Kanaalstreek zal ...

KNVB levert belangrijke bijdrage aan verkiezingsdebat over sport en bewegen op 4 maart

De KNVB levert een belangrijke bijdrage aan het het verkiezingsdebat over sport en bewegen.