TEVV redt het niet en is weer tweedeklasser

TEVVOp het fraaie sportpark in Bakkeveen werd de beslissingswedstrijd tussen eersteklasser TEVV en tweedeklasser LSC1890 gespeeld. Inzet was een plek in de eerste klasse voor het nieuwe seizoen. Voor de Mondkers, die een onzekere periode tegemoet gaan, was het de laatste kans om het vege lijf te redden. En dat was halverwege het seizoen niet de verwachting. Na de winter werden er echter onvoldoende punten gepakt, waardoor het spelen nacompetitie het gevolg was. Daarin was Frisa al te sterk, maar door het terugtrekken van SC Joure kreeg TEVV een extra kans. Ook deze wist men niet te verzilveren: 2-3 verlies en degradatie naar de tweede klasse.

Plaaggeest Osinga
TEVV-doelman Wim Kok moest als eerste aan de bak om wat aanvallen onschadelijk te maken en voordat de Mondkers aan aanvallen toe kwamen lag de bal al in het netje. De spits van de Friese ploeg uit Sneek, Arvid Osinga, ontglipte aan de verdediging van de geel-blauwen en passeerde de TEVV-doelman: 0-1. Een minuut later had dezelfde speler van LSC1890 de voorsprong kunnen verdubbelen, maar nu strandde hij op de TEVV-goalie. Na goed een kwartier kwamen de Exloërmonders wat beter in het spel en dat leverde direct gevaar op.

TEVV drukt
Oguzhan Altun ging er op links vandoor, maar werd onreglementair gestuit door LSC’s nummer drie, Martijn Zwaga. De vrije bal van Roy Feiken werd echter onschadelijk gemaakt door de Friese doelman Bas Douma. TEVV bleef de druk er op houden en dat resulteerde in weer een aantal mogelijkheden, waarbij achtereenvolgens Frank Schijff, Jan Jaap Wever en Henk Bakker vergaten de trekker over te halen. Vlak voor rust moest echter Wim Kok al zijn talenten tentoon spreiden om de gevaarlijke Arvid Osinga en Andy de Vries van het scoren af te houden.

Scorende Wever
Na de thee waren de eerste kansen dit keer voor de ploeg van TEVV-coach Jouke Faber, die deze middag voor de Mondkers op de bank zat. Een mooi steekpassje van Ayhan Bas bereikte Jan Jaap Wever, die de LSC-doelman kansloos liet: 1-1. TEVV wilde wel doordrukken, maar de krachten schoten echter tekort. Het was dan ook de ploeg uit Sneek, die het heft weer in handen nam en dat resulteerde in een aantal goed mogelijkheden. Telkens waren echter TEVV ’s doelman Wim Kok en laatste man Nick Kroeze paraat om het gevaar te keren. Tot er een lange pass werd gegeven over de geblesseerd geraakte TEVV-verdediger Roy Feiken heen en LSC’s invaller Patrick Zijda precies tussen de verdediger en de doelman verscheen om deze mogelijkheid te benutten: 1-2.

Beslissing
TEVV probeerde nog wat te forceren door frisse invallers in te brengen, maar tot echte kansen leidde dit niet. Wel voor LSC1890, waarbij vooral Rodi de Boer de mooiste kans kreeg, maar ook hij verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien. Zo bleef het nog even spannend en kon het nog alle kanten op. Vooral met afstandsschoten probeerden de Mondkers de LSC-doelman te verschalken, maar zonder resultaat. Vijf minuten voor het einde leek toch de beslissing te vallen, toen wederom Arvid Osinga aan de TEVV-verdediging ontsnapte. Koelbloedig schoof de LSC-spits de 1-3 binnen en leek het gespeeld.

Spannend
Leek, want Oguzhan Altun werd in de LSC-verdediging aangetikt binnen de zestien en arbiter Kaper wees gedecideerd naar de penalty-stip. Faizel Slagveer ontfermde zich over deze buitenkans en schoot de 2-3 binnen. Zo werd het toch nog weer even spannend in deze wedstrijd die reeds beslist leek. Maar de Friese verdediging hield stand en kon zodoende de verdiende overwinning over de streep trekken. Zodoende kon het Friese feestje worden gevierd na de promotie naar de eerste klasse en moet TEVV op de blaren zitten.

Blaren
En dat lijken stevige blaren te zijn, want de grote meerderheid van de huidige selectie kiest er voor om na de zomer voor een andere club uit te komen. Tel hier de organisatorische problemen van de club bij op en de toekomst is weinig rooskleurig. Het nieuw benoemde bestuur, dat nog geen week actief is, heeft de taak om de komende dagen stappen te maken bij het samenstellen van een representatief eerste elftal. Een zware taak, met 15 juni binnen handbereik.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger met ruime cijfers langs Mussel

Borger heeft opnieuw een ruime overwinning behaald. In Mussel werd er met 1-5 gewonnen, ...

HOC aan kop na winst op Schoonebeek

HOC gaat aan kop in de vierde klasse D. In eigen huis werd, met ...