Eerste Ger Kleefman Jeugdtoernooi bij SJS een daverend succes

SJSSJS kijkt terug op een geweldig geslaagd toernooi voor kabouters, E en F pupillen dat op zaterdag 11 juni werd gehouden. Het met 45 teams geheel volgeboekte evenement werd ook nog eens door honderden bezoekers gadegeslagen.

Schroom
De organisatoren, allemaal vrijwilligers bij de jeugdafdeling van SJS, pakten het idee aan het begin van dit jaar op, zij het bij sommigen nog wel met enige schroom. De ambitie was groot en de vraag rees of het allemaal wel te behappen viel. Is er wel voldoende belangstelling? Juni is een drukke maand wat toernooien betreft. Krijgen we voldoende sponsors bij elkaar. Kunnen we dit wel aan?

Klasse dag
Dat bleek achteraf valse bescheidenheid. Wat een klasse dag is er neergezet! Alleen al die drukte. Op het grasveld bij de Emmastraat dat als tijdelijke parkeerplaats was ingericht stonden 450 auto’s. Bij de invalsweg stond een grote tekstkar die de bezoekers de weg wees. Het hele SJS-complex was sfeervol ingericht met vlaggen. Het geluid was prima en de organisatie verliep perfect. Op het drukste moment waren er naar schatting 1200 mensen aanwezig. Spelers, begeleiders, ouders en heel veel opa’s en oma’s. De teams kwamen uit de wijde omgeving. Er was zelfs een vereniging uit Duitsland, waardoor er meteen al het predicaat “internationaal” aan het toernooi kon worden toegevoegd.

DSC07823
De deelnemers aan het Ger Kleefman jeugdtoernooi beleefden een prachtdag (Foto: SJS)

Drone
De deelnemertjes kregen een pracht voetbaldag voorgeschoteld. Een noviteit was dat er de hele dag een drone boven de velden hing waarmee fraaie plaatjes zijn gemaakt. Soms zag je dat de jonge spelertjes zo onder de indruk waren van alle drukte om hen heen dat ze even vergaten om te voetballen. Aan het eind was er voor ieder team een beker en voor elke speler een medaille. Ook kregen ze een geweldige hoeveelheid spullen mee, zoals ballen en bidons, die bij sponsoren waren losgepeuterd.  

Uitbouwen
Er werd in diverse poules gespeeld. De hoofdprijzen gingen naar vv Nieuw Buinen F2, vv Nieuw Buinen E3, SPW F1, WVV F5, BBC E1 en sc Marum E1. Bij de kabouters waren Veendam 1894 en BBC het sterkst. SJS is zeker van plan dit toernooi elk jaar te blijven organiseren en ziet kansen om het nog verder uit te bouwen. Uit de reacties van de sponsoren en de bezoekende verenigingen, die allemaal lovend en zeer positief waren, mocht meteen al worden afgeleid dat het dan aan belangstelling niet zal ontbreken. Met het Ger Kleefman Jeugdtoernooi in juni en de Freddie Pranger Memorial in augustus kan SJS jaren vooruit als het er om gaat zich in sportief en organisatorisch opzicht tot ver buiten Stadskanaal in de kijker te spelen.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Stand FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar na speelronde 16

De tussenstand na speelronde 16 van de FC Kanaalstreek Subleague Coach van het Jaar.

Jorrit Kunst van WKE naar Be Quick

Vijftig jaren maakte WKE onderdeel uit van het noordelijk amateurvoetbal. Afgelopen dinsdag werd een ...

Gezien in de media: “Wessel, jij bent de beste”

MUSSELKANAAL – Het gebeurt hem nog vaak. Dat ie nieuwe mensen ontmoet, ze de ...