Peter Kroezenga: “EK”

Kent u dat pakkende liedje nog van Wolter Kroes? “We zijn er weer bij en dat is prima!” Nou, we zijn er niet bij en dat is gewoon naadje. En ik maar denken dat het allemaal wel meevalt: een zomer geen Oranje, geen uitgedoste menigte die feestvierend vanaf de Grote Markt loopt op een doordeweekse dag. Niet brak wakker worden met de Nederlandse vlag vaag afgebeeld op mijn wang en kussen, nog nagenietend van een prachtige wedstrijd. Geen tweedehands vuvuzela’s die luider klinken dan alle voorjaarsvogels bij elkaar in het vroege ochtendgloren.

Het kan ons niks schelen, maar diep van binnen zijn onze Oranje-zielen verdrietig, we zijn geboren fans. En als echte voetballiefhebber ben je toch bijna verplicht om te kijken naar het EK en dat is dan ook wat je doet. Ook vooral omdat er niks anders op tv is, hoewel Tommy Teleshopping steeds interessanter wordt. Waar Albanië, Slowakije en IJsland schitteren op het hoogtepunt, moet Nederland samen met Vaticaanstad, Bobbejaanland en Oost-Oekraine als enige toekijken hoe de sfeer prachtig is, de stadions overvol en het voetbal bijzonder matig.

We zijn er niet bij en dat is naadje. Europa lacht ons uit. Maar pas op, de Nederlandse Leeuw mag nu wel in zijn hempie staan, brullen zal hij altijd.

En voor de geïnteresseerden, Wolter Kroes is geen familie.

keeper

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “Danny en Kenny”

De eerste selectie van het Nederlands Elftal onder nieuwbakken bondscoach Danny Blind is bekend. ...

Arie Weits: “Heel Valthermond is kampioen!”

Na 21 jaar was het afgelopen zondag dan eindelijk zover: Valthermond is weer eens ...

René Nijgh: “Het trapveldje”

De schoolbel klinkt: 15.15 uur. Snel wandel ik naar huis. Mam wacht me al ...