Musselkanaal zet ook Muntendam opzij

musselkanaalNa de ruime overwinning op Alteveer (2-8) in de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen, moest ook Muntendam er aan geloven in een ontmoeting met Musselkanaal. De ploeg van Bernd van Bolhuis maakte voor de thee drie treffers, waarmee het verschil was gemaakt. Uiteindelijk trokken de groenhemden met 5-2 aan het langste eind.

Opnieuw Oost
Musselkanaal was in de eerste helft de betere ploeg en kwam verdiend op voorsprong door een doelpunt van Marco Heeres. Kort na de openingstreffer was het Jordy Oost die de score verdubbelde via een schot in het dak van het doel. Voor de aanvaller was dit al zijn vierde treffer in dienst van de Musselkanaalsters. De ruststand werd bepaald door Niek Becker, die koppend doel trof. Muntendam kreeg een paar goede kansen, maar wist hiervan niet één van te benutten.

Onrustig
Na de rust werd het spel van Musselkanaal onrustig en kreeg Muntendam opnieuw mogelijkheden. Een goede dieptepass zorgde er voor dat een spits vrij op het doel af kon en de bal in het net kon leggen: 3-1. Hoewel het spel aan beide kanten niet overhield in het tweede bedrijf, kwamen zowel Muntendam als Musselkanaal tot scoren: via onder andere Tjeerd Sikkema werd de eindstand op 5-2 bepaald.