René Nijgh: “Als Yuri een voetballer was”

Wat als Yuri een voetballer zou zijn? Zou hij dan ook naar huis zijn gestuurd? Ik denk het niet! Het is een publiek geheim dat voetballers tijdens trainingskampen regelmatig over de grenzen gaan. Worden de heren voetballers betrapt? Dan volgt er vaak een boete en is de zaak afgedaan.

Yuri moest echter naar huis. Het NOC*NSF was onverbiddelijk. Het gedrag van Yuri ging volgens de beleidsbepalers alle proporties te buiten. Geen finale voor onze Lord of the Rings. Hoewel hetgeen er daadwerkelijk gebeurd is mij niet bekend is, vind ik het toch een zware sanctie. Zou onze vriend Yuri het echt zo bont gemaakt hebben? Natuurlijk heeft Yuri de schijn wat tegen.

Jaren geleden besloot Yuri zijn neusgaten vol te stoppen met wat witte poeder. Turnend Nederland sprak er schande van. Maar Yuri kwam terug en plaatste zich afgelopen week voor de finale. Op de dag van de finale zal Yuri niet aan de ringen hangen. Wellicht hangt hij dan ergens aan een bar.

Nogmaals, wanneer Yuri een voetballer was geweest, was hij waarschijnlijk niet zo gefileerd. Voetbalsupporters identificeren zich graag met spelers die zo nu en dan het boekje te buiten gaan. Yuri zou een publiekslieveling zijn. Dat weet ik zeker. In de turnwereld gaat deze vlieger blijkbaar niet op.

Afgelopen weekend hadden wij met mijn nieuwe cluppie Gieterveen een trainingsweekend. Op het moment dat Yuri al drinkend en rokend het Holland Heineken Huis onveilig maakte, deed ik hetzelfde. Alleen stond ik niet in het Holland Heineken Huis, maar in de Ponybar te Gieten. Ik was die nacht ook ietwat te laat terug in onze accommodatie. Geen haan die er naar kraaide. Geen krantenkoppen en geen nieuwszender die er aandacht aan besteedde.

Wellicht heeft het te maken met het feit dat Yuri publiek bezit is en alle ogen op hem gericht zijn. Yuri, als ik je een tip mag geven: Geef die ringen een slinger en kom lekker een jaartje bij Gieterveen voetballen. Wij gaan ons samen prima vermaken!

René Nijgh...
René Nijgh…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “De metamorfose”

Als ik terugkijk naar mijn tijd als voetballer, kan ik wel concluderen dat ik ...

René Nijgh: “Wie het laatst lacht…”

Er was voorafgaand aan het seizoen nog geen bal getrapt of we waren al ...

René Nijgh: “Musselkanaal – Stadskanaal”

Als ik aan deze derby denk dan denk ik aan Wessel Woortman, Henk Meijer, ...