Kwartet goals én zege voor Westerwolde

westerwoldeTer voorbereiding op de nieuwe competitie stond afgelopen zaterdag de eerste oefenwedstrijd voor Westerwolde op het programma. Met dertien selectiespelers werd er richting Bareveld gereisd om daar aan te treden tegen de plaatselijke vijfdeklasser. Na een enigszins aarzelend begin stond er aan het eind van de wedstrijd een keurige 0-4 overwinning op het scorebord voor de Vlagtwedders.

Brilstand halverwege
In de eerste helft was er weinig verschil in de krachtsverhouding tussen beide elftallen. De iets betere kansen waren er voor Westerwolde, maar ook keeper Johan Kruize van Westerwolde moest een aantal keren handelend optreden. Gescoord werd er niet en daarom konden beide teams dan ook met de bekende brilstand van een kopje thee gaan genieten en was er voor beide trainers de gelegenheid de eerste voetbalhelft van het nieuwe seizoen nog even kritisch te analyseren.

Voorsprong uitgebouwd
In de tweede helft een sterker Westerwolde en nadrukkelijk spelend met de intentie om de wedstrijd winnend af te sluiten. Mede door onzeker optreden van de verdediging van Bareveld kwam Westerwolde via Merijn te Velde al vrij vlot op voorsprong. Door goed combinatievoetbal wist Westerwolde vaak het doel van de tegenstander te vinden. Achtereenvolgens wisten Joan Solano, Ferdy Kuiper (prachtig afstandsschot) en Martin Smit nog te scoren en werd de voorsprong uitgebouwd tot 4-0.

Bekerwedstijden
Een keurige oefenzege derhalve voor de Vlagtwedder ploeg, die vertrouwen geeft voor de bekerwedstrijden die de komende weken worden gespeeld, te beginnen tegen Veelerveen, komende zaterdag.