Verdiende overwinning voor SC Stadskanaal tegen Valthermond

s-vNa de overwinning van afgelopen dinsdag op derdeklasser CEC, mocht Valthermond aantreden tegen een volgende derdeklasser: SC Stadskanaal. Waar de ontmoeting met de ploeg uit Emmer-Compascuum een overwinning opleverde voor de blauw-witten, stond er nu een terechte 3-1 overwinning voor Stadskanaal op het scorebord aan het einde van de wedstrijd.

Slag op het middenveld
In de voetballerij wordt vaak beweerd dat wedstrijden op het middenveld worden beslist. Daar waar Valthermond normaliter oppermachtig is op het middenveld, verzuimde het nu om de mouwen op te stropen. De ‘Knoalsters’ waren in de eerste helft scherper en gretiger dan hun streekgenoten en wonnen dan ook de slag op het middenveld. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg echter nog niet. Het eerste gevaar kwam van de schoen van Roy Feiken. Zijn vrije bal op ongeveer twintig meter van de goal ging bijna recht door het midden, maar keeper Timmer kon geen redding brengen: het betekende de  1-0 ruststand in het voordeel van Stadskanaal.

Stadskanaal was vooral voor rust scherper dan Valthermond... (foto's: Bennie Schlimback)
Stadskanaal was vooral voor rust scherper dan Valthermond… (foto’s: Bennie Schlimback)

Ongrijpbare Vos
De tweede helft was beter in balans. Tot en met het middenveld werd vrij aardig gespeeld, maar de voorhoede van de Mondkers kon geen potten breken en werd dus ook niet echt gevaarlijk. Anders was dat bij de voorhoede van Stadskanaal. De rechtsbuiten van Stadskanaal, Sten Vos, had geen kind aan zijn directe tegenstander. Toch resulteerde dit niet direct in een verdubbeling van de score. De 2-0 kwam uiteindelijk wel op het scorebord. Te laat doorstappen van de centrale verdedigers leidde de tweede tegentreffer in.

Aansluiting door omhaal
De bezoekers trachtten nog wel wat terug te doen en slaagden hier in na iets meer dan een uur spelen ook in. Een vrije bal vanaf de zijkant van Lars baas werd door Rick Schlimback met een halve omhaal fraai in de verre hoek geschoten: 2-1. Hierna drong de ploeg van Harris Huizingh meer aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dit resulteerde in een aantal grote kansen.

Beslissing
Rick Schlimback had vlak na zijn treffer ook de gelijkmaker op het bord kunnen zetten, maar zijn schot met links ging over het doel. Tom Meijers was met een kopbal nog dicht bij de 2-2, maar zijn kopbal miste kracht. In de slotfase bepaalde Kevin Herder na een scrimmage voor het doel van de Mondkers de eindstand op 3-1.

Zaterdagavond wacht voor Valthermond in Emmend de eerste bekerwedstrijd tegen Drenthina. Stadskanaal treedt zondag thuis aan tegen PJC.

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys in tweede helft langs JVV

Pekelder Boys sloeg in de laatste twintig minuten van de wedstrijd toe en versloeg ...

Enerverende middag zonder winnaar

De streekderby tussen derdeklassers Musselkanaal en Valthermond was een typisch gevalletje ‘anti-climax’. Waar alle ...

Ter Apel ’96 beleeft kansloze middag tegen HODO

Ondanks dat Ter Apel ’96 tot een kwartier voor het einde van de wedstrijd nog ...