Ter Apel ’96 in nuttige wedstrijd ruim langs Gieterveen

TA-GIn opmaat naar het nieuwe seizoen heeft Jordi Nijgh vijf wedstrijden om zijn nieuwe club klaar te stomen voor de vierde klasse. De eerste twee wedstrijden zijn nu gespeeld en ondanks dat er best goede punten in het spel van de Gieterveners te ontdekken zijn, is er ook zeker nog werk aan de winkel. In Ter Apel werd er terecht, maar ietwat geflatteerd, verloren: 5-0.

Wennen
Net als in de wedstrijd tegen SJS kon Gieterveen in de eerste helft nog aardig mee komen. Waar de eerste tien minuten nog voor de Ter Apelers waren, ging de rest van de eerste helft gelijk op. Gieterveen probeert onder Nijgh vooral wat georganiseerder te spelen en dit is duidelijk nog wennen voor de groenhemden. De thuisploeg, gesteund door het thuisvoordeel van het kunstgras, vond elkaar in de beginfase makkelijker en zette de bezoekers onder druk.

Kuper profiteert
Tot hele grote kansen leidde dit niet en langzaam wist Gieterveen zich onder de druk uit te spelen. Beide teams kregen kansen, maar twee keer balverlies in de opbouw van de Gieterveners zorgde ervoor dat Ter Apel vrij goedkoop met een voorsprong de kleedkamers kon opzoeken. Ron Kupers was de man die tweemaal kon profiteren van de foutjes: 2-0.

Bollend net
In de tweede helft een ander spelbeeld. Ter Apel was de betere ploeg en Gieterveen kwam vrijwel geen enkele keer meer onder de druk uit. Keeper Drent moest al snel een paar keer reddend optreden. Gieterveen wist de schade nog lang beperkt te houden en hele grote kansen kreeg de thuisploeg tot de zeventigste minuut dan ook niet. Totdat wederom balverlies in de defensie ervoor zorgde dat Stuurwold het net kon laten bollen en vrij eenvoudig de 3-0 kon inschieten. 

Nuttige wedstrijd
Gieterveen kon geen dreiging meer vormen richting de goal van keeper Rudie Bergman en in de laatste vijf minuten lieten de bezoekers het enigszins lopen, waardoor de Ter Apelers ook nog de vierde en vijfde goal konden noteren. Volgens de trainers van beide ploegen een nuttige oefenwedstrijd waarop voort gebouwd kan worden. Dat kan dan voor Ter Apel in de oefenwedstrijd tegen SC Roswinkel, komende donderdag. Gieterveen ontmoet buurman Gieten komende zondag in het bekertoernooi.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

TEVV sleept een gelijkspel uit het vuur

Op sportpark Boerbos in Rolde werd een meer spannende dan fraaie wedstrijd afgeleverd door twee ...

SJS vanaf strafschopstip langs Westerlee

Bijna de gehele tweede seizoenshelft heeft SJS, ondanks de goede resultaten van de afgelopen ...

Onstwedder Boys laat koploper struikelen

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op de Boskamp verrassend een punt behaald tegen koploper ZZVV. ...