Stadskanaal laat overwinning glippen tegen Lycurgus

stadskanaal_JPGEen aantal dagen na de overwinning op Valthermond stond voor SC Stadskanaal opnieuw een oefenwedstrijd op het programma. Dit keer tegen een zaterdagse vierdeklasser: Lycurgus. Stadskanaal begon goed aan de wedstrijd en was de hele wedstrijd wel de betere partij, maar toch stond na negentig minuten 2-2 op het scorebord. En dat terwijl de Knoalsters halverwege nog met 2-0 leidden.

Aanpassingen
Stadskanaal miste een aantal verdedigende krachten, waardoor A-junior Joost Buiter in de basis mocht starten. Ook eerstejaars senior Melvin Rogaar mocht na zijn goede optreden tegen Valthermond opnieuw in de basis beginnen. Kevin Herder nam de positie van de geblesseerde Sten Vos over. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Het spel was iets minder slordig dan tegen Valthermond. Roy Feiken en aanvoerder Pascal Kok hadden het middenveld prima onder controle en ook de verdediging speelde ondanks een paar communicatiefouten degelijk.

Ramcharan en Herder
De aanvallende impulsen kwamen vaak vanaf de zijkanten en Bidjoy Ramcharan maakte het zijn tegenstander erg moeilijk. Echter miste de nauwkeurigheid in de eindpass en in de afwerking. Toch kon het publiek na een half uur genieten van een goed opgezette aanval. Herder kwam door op rechts, gaf de bal op Ramcharan die de bal weer teruggaf, waardoor Herder af kon ronden: 1-0. Vlak voor rust was het Ramcharan die zelf de 2-0 maakte.

Opvallende Chuma
Na de rust wisselde trainer Rick Slor keeper Royce Geerlings voor Patrick Pieterman en Buiter voor Ron Lohuis. Ook beide buitenspelers Yordi Saman en Herder werden gewisseld en voor hen kwamen A-junioren Issa Chuma en Leon Bos in het veld. Met name Chuma viel op. Met zijn snelheid en acties was hij een plaag voor zijn directe tegenstander. Verder leek de tweede helft een kopie te worden van de eerste helft. Stadskanaal had de wedstrijd onder controle, maar uiteindelijk was de eindpass steeds niet goed. Na zeventig minuten leek Ramcharan de wedstrijd te gaan beslissen: een schot van Jeffrey Bakker kwam in de rebound terecht bij Ramcharan die de bal het doel in schoot. De goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

Gelijkmaker
De wedstrijd leek nog steeds op een overwinning uit te draaien voor de thuisclub, totdat Lycurgys in de tachtigste minuut vanuit het niets de aansluitingstreffer maakte. Aan de treffer ging een communicatiefout in de verdediging vooraf. Een paar minuten voor tijd viel ook nog de 2-2, waarbij keeper Pieterman niet vrijuit ging. Niet veel later floot de prima fluitende Hadders voor de laatste keer. Voor Stadskanaal is het een nuttige oefenwedstrijd geweest in de aanloop naar de eerste bekerwedstrijd, komende zondag thuis tegen PJC.