Valthermond vergeet WVV pijn te doen

logo_valthermondAl snel na de nederlaag tegen SC Stadskanaal kreeg de equipe van Harris Huizingh de kans om zich te revancheren. De Mondkers mochten het opnemen tegen eersteklasser WVV. En dat deed de tweedeklasser uitstekend. Eigenlijk was het enige dat ontbrak een beloning in de vorm van een overwinning.

Schot in de roos
Oefenwedstrijden bieden trainers de mogelijkheid om wat nieuws te proberen. Daarom bij Valthermond een ietwat andere formatie dan de vaste volgers van hen gewend zijn. Harris Huizingh liet zijn ploeg starten in een 5-3-2 formatie en dat bleek een schot in de roos. Vooral de eerste helft had WVV moeite om het spel te maken. De laatste vijf van Valthermond hadden het verdedigend uitstekend op orde, waardoor de voorhoede van WVV niet gevaarlijk werd.

Koud kunstje
De blauwhemden konden daarentegen wel gevaarlijk worden. Eerst was het Edwin Drenth die met een lobje de keeper van dichtbij verschalkte. De goal werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Niet veel later was het dan toch raak. Een prachtige combinatie opgezet door Jens Bulle en Alwin Braakman kwam bij Gydo Buurman terecht. Deze gaf een afgemeten voorzet op Drenth, voor wie het een koud kunstje was om zijn eerste van het seizoen binnen te tikken. Valthermond geheel terecht op een 1-0 voorsprong.

Goalgetter Edwin Drenth als altijd op de juiste plek… (foto: Kees Rustenhoven)

Zondagsschot
De tweede helft kreeg Valthermond genoeg kansen om de score te verdubbelen. Kansen van Edwin Drenth, Rick Schlimback, Tom Meijers en debutant Nick Eding misten echter allemaal doel. WVV, dat in de tweede helft amper iets in te brengen had, kreeg daardoor de kans om langszij te komen en deed dat door een fantastische uithaal van Melvin Ubels. Zijn schot belandde in de rechterbovenhoek, daarmee keeper Bouma kansloos latend.

Perspectief
De thuisploeg kreeg nog enkele kansen om toch de overwinning te pakken, maar na negentig minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. En dat is een stand waar iedereen mee kon leven, waarschijnlijk vooral omdat het een oefenwedstrijd betrof. Voor de ploeg van Harris Huizingh biedt deze wedstrijd echter een prima perspectief voor de naderende bekerwedstrijden en de competitie, te beginnen komende zaterdag in Emmen, tegen Drenthina.