Gieterveen tankt vertrouwen tegen Borger

g-bPromovendus Gieterveen heeft in de huidige voorbereiding de keuze gemaakt om tegen ploegen te oefenen die op een gelijk òf hoger niveau spelen. Dit leverde tot nu toe nederlagen op tegen SJS en Ter Apel ’96. De volgende tegenstander was derdeklasser Borger, dat eerder deze week nog won van HOC, dat kampioen werd in de klasse waaruit Gieterveen promoveerde. Gieterveen en Borger maakten er een vermakelijk duel van waarin Gieterveen verdiend aan het langste eind trok.

Open wedstrijd
De basis voor de overwinning lag in de defensie, die onder leiding van Jordi Bakker, goed georganiseerd speelde en niet heel veel kansen weggaf. Ook in voetballend opzicht was er ten opzichte van de eerste twee wedstrijden al duidelijk progressie te zien. Zowel Borger als Gieterveen zochten veelal de voetballende oplossing en zodoende kreeg het publiek een leuke, open wedstrijd voorgeschoteld. Hoewel de wedstrijd redelijk gelijk opging, was Gieterveen dreigender.

Doelman afgetroefd
Borger koos ervoor om ver van de eigen goal te verdedigen en speelde zodoende de voorwaartsen van Gieterveen in de kaart. Omdat het in de eerste fase ontbrak aan een nauwkeurige eindpass lukte het het gevaarlijke aanvalstrio Post, De Vries en Weerts nog niet om te scoren. Toch kwam Gieterveen op voorsprong. Borger-doelman Mark Wolters treuzelde iets te lang en werd goed onder druk gezet door Rideon de Vries. De bal verdween vervolgens achter de verbouwereerde Wolters.

Buitenkansje benut
Na de openingsgoal ontstonden er een aantal kansjes voor beide ploegen. Borger wist vanuit één van de kansen de gelijkmaker te produceren. Luuk Kenter kreeg teveel ruimte in het strafschopgebied en wist wel raad met dit buitenkansje. Zo gingen beide ploegen rusten met een 1-1 stand.

Flitsende start
De tweede helft was nauwelijks twintig seconden onderweg en Gieterveen stond op een 2-1 voorsprong. De razendsnelle Jeremy Weerts werd gelanceerd en bood de goed meegelopen Rideon de Vries een niet te missen kans. De Vries maakte zodoende zijn tweede deze avond. In het restant golfde het spel op en neer waarbij beide ploegen weer een aantal kansen kregen. Het laatste kwartier kreeg Gieterveen het lastig, maar de thuisploeg hield stand.

Bekerwedstrijden
Komend weekend komen beide ploegen in actie in het bekertoernooi: Gieterveen ontvangt buurman Gieten, terwijl Borger in eigen huis een burenruzie met Buinen uit zal vechten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Westerwolde boekt degelijke zege op BATO

Op een in nevelen gehuld sportpark De Barlage in Vlagtwedde boekte Westerwolde vanmiddag een ...

Martin Smit trefzeker voor Westerwolde

Door een zwaarbevochten 0-2 zege op PJC gaat Westerwolde nog steeds aan kop in ...