Mussel wint van JVV zonder te overtuigen

m-jIn de eerste bekerwedstrijd stond op sportpark ‘De Slenk’ de wedstrijd tussen Mussel en JVV op het programma. Een ontmoeting tussen twee vijfdeklassers, waarbij voor Mussel geldt dat het zo snel mogelijk terug wil naar de vierde klasse, waaruit het in 2015 degradeerde. JVV ontbrak jarenlang in het voetbal voor standaardelftallen en werd bij haar terugkeer, vorig seizoen, kansloos laatste in de vijfde klasse. Kortom: voor Mussel een mooie gelegenheid om het seizoen goed te starten.

Terechte voorsprong
Na afloop van de wedstrijd stond er een 3-1 stand op het scorebord. Daarmee had Mussel aan de belangrijkste opdracht voldaan, namelijk winnen. De gastheren waren gedurende de hele wedstrijd bovenliggende partij en kwamen na bijna twintig minuten spelen terecht op voorsprong door een doelpunt van Roy Breedveld. Heel lang kon men niet van de voorsprong genieten, want Jeroen Mestemaker maakte gelijk uit één van de uitvallen van JVV. Nog voor de thee was het Richard Wubs die de thuisploeg weer op voorsprong zette.

Overwicht, weinig goals
In de tweede helft kwam Mussel geen moment in de problemen, maar wist de thuisploeg het krachtsverschil tussen beide ploegen amper in doelpunten uit te drukken. Alleen Richard Wubs vond het net: in de beginfase van het tweede bedrijf maakte de allrounder zijn tweede van de avond, waarmee hij de eindstand op 3-1 bepaalde. Dinsdagavond gaat Mussel op bezoek bij derdeklasser Ter Apel ’96. Voor JVV wacht die avond een wedstrijd tegen nieuwbakken vierdeklasser Sellingen.