SETA houdt buurman SJS op remise

s-sjsVoor de vierde keer in de geschiedenis stond een treffen tussen SETA en SJS op de planning. Op zichzelf logisch, want enkele jaren geleden speelden de Knoalsters in de eerste klasse, waar de Musselkanaalsters in de absolute kelder van het zaterdagvoetbal verbleven. Ook in het bekertoernooi kwam het zelden tot een treffen. Nu dus wel en na iets meer dan negentig minuten voetballen bleek thuisploeg SETA de morele winnaar. Want een gelijkspel uit het vuur slepen, terwijl er vijf potentiële basisspelers missen is een prestatie van formaat: 1-1.

Vroege openingstreffer
In de openingsfase leek het klasseverschil ook op het veld zichtbaar te worden: SJS zette vroeg druk en scoorde in de zevende minuut al de openingstreffer. Een lage voorzet werd door Rick Steursma tegen de touwen geschoten. Maar waar SJS op zoek ging naar een tweede treffer en daarmee een vroege beslissing, kreeg SETA plotseling twee kansen. De bezoekers voetbalden in de eerste helft dan wel makkelijker, het was SETA dat steeds meer kansen creëerde. Onder andere Sven Mulder en Ricardo van der Sluis wisten het doel niet te vinden. Vlak voor de thee schoot SJS nog een vrije trap rakelings naast het doel van Patrick van der Werff.

SETA vecht terug
In het begin van het tweede bedrijf was SJS opnieuw de bovenliggende partij, maar het veldoverwicht leverde de Knoalster maar weinig kansen op. Aan de hand van de sterk spelende Raymond Allemekinders vocht SETA zich terug in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft kreeg men de beloning voor de inzet: Ricardo van der Sluis kon alleen richting de keeper gaan om vervolgens beheerst af te ronden: 1-1. Hiermee was het woord weer aan vierdeklasser SJS.

Slotoffensief
En hoewel dat niet direct tot kansen leidde, was SJS in het laatste kwartier een aantal keren dichtbij de overwinning. Maar doelman Van der Werff, die door een rugblessure bijna aan de kant was gebleven, onderscheidde zich bij alle gelegenheden: Van der Werff hield zijn ploeg op de been, hierbij enkele keren geholpen door paal en lat. Daarmee sloten beide ploegen de eerste onderlinge wedstrijd in jaren met een remise af. Aankomende woensdag speelt SETA  op sportpark Noord in Stadskanaal tegen SPW. Op het zelfde moment speelt SJS op het eigen sportpark tegen Buinerveen.

Foto’s: Brigitte de Wijk