Gieten rekent eenvoudig af met Gieterveen

Gieterveen bleek in de eerste bekerwedstrijd van het seizoen niet opgewassen tegen derdeklasser Gieten. De rood-witten waren uiteindelijk met 1-6 te sterk voor de naar de vierde klasse gepromoveerde thuisploeg. Gieterveen miste door vakantie en schorsingen uit het vorige seizoen nogal wat sterkhouders, waardoor het elftal op meerdere posities was gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen derdeklasser Borger een paar dagen eerder (2-1 winst).

Twee strafschoppen
De vele wijzigingen leken het spel niet ten goede te komen, want vanaf de eerste minuut waren de bezoekers, zonder overigens groots te spelen, de bovenliggende partij. Gieterveen toonde teveel ontzag voor de buren uit Gieten, die net teruggekeerd waren van een trainingskamp in Egmond. Het spel van de feller spelende bezoekers was grotendeels afgestemd op aanvalsleider Jeroen Buurke, die voor de rust twee goals voor zijn rekening nam. De openingstreffer maakte hij vanaf elf meter, nadat de scheidsrechter voor de tweede keer naar de stip had gewezen. De eerste strafschop van Florian van der Heijde werd nog gekeerd door doelman Rutger Drent, maar de wat makkelijk gegeven tweede strafschop (vermeend hands) werd onhoudbaar binnen geschoten door Buurke.

Zelfde spelbeeld
De thuisploeg kwam niet verder dan een kans voor jongeling Jesse Nijhuis, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Tappel. Florian van der Heijde verdubbelde vervolgens de marge, waarna Buurke voor de 0-3 ruststand zorgde. Na de rust beet Gieterveen iets meer van zich af, maar aan het spelbeeld veranderde niet veel. Via Benjamin Mazeau en Van der Heyde liepen de bezoekers uit naar 0-5, waarna Bert Kupers de eer wist te redden voor de thuisploeg.

Weinig hoogstaand
Gieterveen eindigde de wedstrijd met tien man, nadat de ingevallen René Nijgh na een onhandige sliding zwaar werd bestraft met de rode kaart. Het slotakkoord in het verder weinig hoogstaand duel was voor Florian van der Heijde. Met een kopbal zorgde hij met zijn derde treffer voor de 1-6 eindstand. Komende dinsdag treft Gieten in eigen huis een andere buurman, namelijk GKC. Voor Gieterveen krijgt het bekertoernooi donderdagavond een vervolg bij Bareveld.

Ofichem

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond bij goede generale repetitie onderuit

Op sportpark ‘De Meent’ stond afgelopen zondag de laatste bekerwedstrijd tussen Valthermond en SVBO ...

Westerwolde wint eenvoudig van Alteveer

Zondagmiddag won Westerwolde haar laatste thuiswedstrijd van deze competitie op eenvoudige wijze van een ...

Dapper Gasselternijveen ‘gewoon’ onderuit tegen WKE

Na tien minuten was de kansenverhouding in de wedstrijd tussen David (Gasselternijveen) en Goliath ...