Veerkrachtig Valthermond langs Drenthina

logo_valthermondIn de eerste bekerwedstrijd van het seizoen mocht Valthermond het opnemen tegen nieuwbakken eersteklasser Drenthina. Na negentig minuten bleek dat het met de mentale weerbaarheid van de Mondkers wel goed zit. Een 2-0 achterstand werd omgebogen naar een 2-3 overwinning. Een mooie start voor de blauw-witten, die komende dinsdag aantreden tegen Klazienaveen.

Kansenverhouding
In de eerste helft ging het gelijk op. Valthermond had de betere kansen, maar keken bij rust toch tegen een 1-0 achterstand aan. Waar twee pogingen van Rick Schlimback op de deklat eindigden was het aan de andere kant wel raak. Slecht verdedigingswerk gaf de rechtsbuiten van Drenthina vrij baan. Zijn voorzet werd bij de tweede paal eenvoudig binnengeschoten.

Veerkracht
Na rust drongen de Mondkers meer aan, maar moest het toch een tegentreffer incasseren. Alwin Braakman verloor de bal op het middenveld, waardoor Drenthina vrij baan had richting de goalie van Valthermond. Vrij snel hierna viel toch de aansluitingstreffer. Na, alweer, een afgemeten corner van Lars Baas kon Tom Meijers zijn tweede goal voor Valthermond tegen de touwen knikken: 2-1. De blauw-witten roken dat er meer te halen was en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Uiteindelijk was het Jens Bulle die de 2-2 op het scorebord zette.

Nieuwe spelregel
Een nieuwe regel dit seizoen bepaalt dat een speler na een blessurebehandeling eerst het veld uit moet. Toen Rick Schlimback het veld weer inkwam werd hier direct gebruik van gemaakt. Theo Gennissen crosste de bal richting de punt van het strafschopgebied van Drenthina, waarna de rechtsback van Valthermond de 2-3 in de rechterbovenhoek schoot. Dit was ook de eindstand.