Westerwolde heeft geen enkele moeite met Veelerveen

westerwoldeOp sportpark De Barlage in Vlagtwedde werd afgelopen zaterdagavond de bekerwedstrijd tussen Westerwolde en Veelerveen gespeeld. In deze vrij eenzijdige wedstrijd trok Westerwolde aan het langst eind. Al bij het rustsignaal was de eindstand bereikt. Komende week volgen er nog twee bekerwedstrijden voor Westerwolde. Dinsdagavond wordt er in Groningen aangetreden tegen Blauw Geel ’15 en zaterdagmiddag om 17.00 uur wordt er in Onstwedde afgetrapt tegen de plaatselijke boys.

Veelerveen overlopen
Westerwolde liet er geen gras over groeien en al vrij snel na het beginsignaal kwam de Vlagtwedder elf op voorsprong. Nieuweling Jeremy Hekman wist de bal op vrij simpele wijze in het doel te tikken. Veelerveen werd volledig overlopen en moest vaak aan de noodrem trekken om de voorwaartsen van Westerwolde af te stoppen. De overigens verder goed leidende arbiter ging vrij coulant met de overtredingen om, waardoor de derby op zich wel een wedstrijd bleef.

Nieuwkomer Jeremy Hekman haalt doeltreffend uit... (foto's: Bé Eelsing)
Nieuwkomer Jeremy Hekman haalt doeltreffend uit… (foto’s: Bé Eelsing)

Ruimte voorsprong
Kevin van der Laan en opnieuw Jeremy Hekman bouwden de voorsprong uit tot 3-0 voor Westerwolde, waarna verdediger Jarno van der Laan van Veelerveen bij een volgende doelpoging niets anders kon doen dan de bal met de hand uit het doel te slaan. Een strafschop derhalve, maar Van der Laan mocht blijven staan. Zoals meestal belastte aanvoerder Arjen Heidekamp zich met de strafschop en als zo vaak schoot hij deze feilloos langs de overigens goede keepende doelman van Veelerveen.

Falende voorwaartsen
In de tweede helft ook een oppermachtig Westerwolde. Dat het team niet meer tot scoren kwam was deels de verdienste van de verdediging van Veelerveen, maar zeer zeker ook het falen van de voorwaartsen van Westerwolde in de afronding. Zoals vaker het geval is, trokken de buitenspelers ook nu weer regelmatig naar binnen, waardoor de ruimte voor de spitsen en de opkomende middenvelders erg klein werd. Een kolfje naar de hand van de tegenstander en het gelijke spel in de tweede helft werd door Veelerveen dan ook bijna als een overwinning gevierd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

EEC laat zege glippen tegen De Treffer ’16

EEC was heel dichtbij de eerste overwinning van het seizoen, maar in de slotfase ...

Valthermond morst dure punten tegen Stadskanaal

Valthermond leed duur puntverlies in de strijd om de titel. Voor de Knoalsters was ...

Bram Poelman op schot voor SPW

SPW heeft zondag met een klinkende overwinning de aansluiting met de top vijf in ...