Nieuw Buinen herstelt tijdig van terugval

Nieuw BuinenNadat afgelopen zaterdag vrij eenvoudig van Groen Geel werd gewonnen, trad Nieuw Buinen in haar tweede bekerwedstrijd aan tegen zaterdagclub Gorecht. De ontmoeting met deze eersteklasser werd door de oranjehemden gezien als een serieuze krachtmeting. Nog zonder onder andere Franck Middelkamp en Nick Berends, maar nu wel met Gerry Snip begon Nieuw Buinen sterk aan de wedstrijd, maar viel het na rust ver terug. Vlak voor het einde van de wedstrijd stelde Koen Hateboer een punt veilig: 3-3.

Sterk begin
Nieuw-Buinen begon uitstekend aan de wedstrijd: Roan Poelstra zorgde met een kopbal voor het eerste gevaar. Na iets meer dan twintig minuten was Arnoud Bentum met een kopbal dichtbij de openingstreffer, maar de inzet werd uitstekend verwerkt door de keeper van Gorecht. Twee minuten later was het wel raak, toen Roy Hooveld de oranjehemden op voorsprong bracht. Vlak voor rust leek het lot van Gorecht bezegeld: Roy Hooiveld werd in de dekking aangespeeld, maar hij wist te profiteren van de beperkte ruimte die hem werd geboden: 2-0.

Terugval
Na rust was Nieuw Buinen onherkenbaar. Slordige passes, misverstanden boden Gorecht een zee aan ruimte. In een tijdsbestek van twee minuten werd, vlak voor het uur, de voorsprong uit handen gegeven: Nick Janzen en Frank van der Veen waren de makers. Via Arnoud Bentum leek de thuisploeg zich te herstellen, maar de inzet trof geen doel. Robin Zuidema leek vervolgens de beul van Nieuw Buinen te worden toen hij doelman Brian de Jonge versloeg, maar in dat soort gevallen heeft trainer Geert Oosterloo het vangnet dat Koen Hateboer heet: in de slotfase voorkwam de aanvalsleider een nederlaag door via een harde schuiver de 3-3 eindstand op het bord te zetten. Komende zondag, tegen tweedeklasser ZNC volstaat voor Nieuw Buinen een gelijkspel voor het bereiken van de volgende bekerronde.