SJS organiseert Freddie Pranger Memorial

SJSSJS staat helemaal klaar voor de ontvangst van ruim 350 G-Voetballers die gaan deelnemen aan de Freddie Pranger Memorial op zaterdag 27 augustus op het sportpark aan de Julianastraat in Stadskanaal. Het toernooi mag zich hiermee tot de grootste in ons land rekenen. De spelers, jongens en meisjes, mannen en vrouwen waarvan de jongste zes jaar oud is en de oudste de vijftig reeds gepasseerd, komen uit heel Noord-Nederland, Overijssel de Felvopolder en Duitsland.

Freddie Pranger
Het toernooi, vernoemd naar de in 2014 overleden prominente G-voetballer van SJS Freddie Pranger, barst bijna uit haar voegen. Nog nooit eerder in het vijfjarig bestaan van dit evenement was de belangstelling zo groot. De organisatoren hebben dan ook veel werk moeten verzetten om alles organisatorisch én financieel op orde te krijgen. Dat is gelukt. De draaiboeken liggen klaar, alle uitnodigingen zijn de deur uit en meer dan vijftig vrijwilligers van binnen én buiten de club weten wat van hen verwacht wordt.

Eregasten
De openingsceremonie is om 10.30 uur en wordt bijgewoond door wethouder Peter Gelling van de gemeente Stadskanaal en eregast Henk de Haan. Van deze laatste wordt weer veel verwacht. Hij heeft zijn openingsspeech in een combinatie van Gronings, Nederlands en Duits reeds klaar. Onder de tonen van zijn trompet vergezelt hij daarna de honderden G-voetballers naar de centrale warming-up. Later op de dag zal hij samen met een andere eregast, oud-scheidsrechter Dick Jol, de prijzen uitreiken. RTV Noord verzorgt in de ochtenduren een rechtstreeks uitzendingen in het programma ‘Noord en Ommeland’ met Marcel Nieuwenweg. Dweilorkest De KlinkerS uit Winschoten verzorgt de hele dag de muzikale omlijsting.

Fondsen
De organisatie van het toernooi kost veel geld. Meer dan SJS zelf op kan brengen. Daarom moet een beroep worden gedaan op fondsen en sponsoren. Er zijn bijdragen beschikbaar gesteld door het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Het Fonds Gehandicaptensport, de stichting Wildervank-fonds, Het Sinnigefonds en de gemeente Stadskanaal. Daarnaast bieden een aantal lokale bedrijven kortingen en diensten aan. Vertegenwoordigers van het Sinnige Fonds en het Fonds Verstandelijk Gehandicapten zullen een bijdrage leveren aan de prijsuitreikingen. Door al deze bijdragen is het mogelijk het evenement gratis toegankelijk te houden.

Albert Stevens Wisselbokaal
De Albert Stevens wisselbokaal is een beker die wordt uitgereikt aan het meest sportieve en enthousiaste team bij de senioren. De scheidsrechters geven punten en vormen met elkaar de jury. Albert Stevens is het nog enige in leven zijnde lid van het groepje mannen dat in 1954 de zaterdagvereniging Sportclub Juliana Stadskanaal, kortweg SJS, heeft opgericht. Uiteraard komt Stevens, inmiddels ver in de tachtig, de door hem beschikbare beker zelf uitreiken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Onstwedder Boys quizt

Zaterdag 31 maart organiseerde Onstwedder Boys voor het eerst in de clubhistorie een voetbalquiz. ...

GKC en Arend Scholtens met elkaar in zee

GKC heeft Arend Scholtens als nieuwe hoofdtrainer aangesteld voor het seizoen 2024-2025.