Uitgekleed Westerwolde incasseert nederlaag

westerwoldeMet een verre van complete selectie reisde Westerwolde dinsdagavond naar Groningen om in het bekertoernooi aan te treden tegen Blauw Geel ’15. Trainer Loek Swarts had slechts twaalf spelers tot zijn beschikking en had derhalve dan ook weinig wisselmogelijkheden. Toen aanvoerder Arjen Heidekamp vlak voor rust geblesseerd uitviel was het duidelijk dat het een pittige avond voor de Vlagtwedder elf zou worden. Lang hield men stand, totdat in de 89e minuut Blauw Geel ’15 de winnende goal wist te produceren: 2-1.

Dubieus hands
Aanvankelijk zag het er goed uit voor Westerwolde; men was absoluut niet de mindere van de thuisploeg. Helaas voor Westerwolde werd na ongeveer vijftien minuten spelen een doelpunt van Jeremy Hekman afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Halverwege de eerste helft kende de matig leidende scheidsrechter Haas een strafschop toe aan Blauw Geel ’15. De vraag hierbij was of de hand van Joan Solano naar de bal ging of dat de bal naar zijn hand ging. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten.

Draad oppakken
Westerwolde pakte de draad weer op, hetgeen resulteerde in een paar mooie aanvallen en een aantal vrije schoppen op de rand van de zestien meter. Uit één van die vrije schoppen knalde Bartel Geleijnse zijn eerste doelpunt van het seizoen achter de verbouwereerde goalie van de thuisploeg. Met een 1-11 ruststand konden beide teams enig vocht bijtanken op deze zwoele zomeravond.

Dodelijke counter
In de tweede helft ging de strijd lang gelijk op. Toch was het zichtbaar dat de vermoeidheid bij Westerwolde enigszins toesloeg. Voor beide ploegen waren er kleine kansen en lang leek het er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Tot de voorlaatste minuut: een vlijmscherpe counter werd beheerst door één van de voorwaartsen van Blauw Geel ’15 afgerond en hij tekende daarmee de 2 -1 eindstand aan. In de resterende minuten was Westerwolde niet meer bij machte het de verdediging van Blauw Geel ’15 nog moeilijk te maken.

Alleen winst
Door deze nederlaag zal het voor Westerwolde moeilijk worden de winst in de poule nog te pakken. Zaterdagavond wordt er om 18.00 uur afgetrapt in Onstwedde tegen de plaatselijke Boys. Winst is noodzakelijk.