Burenruzie nu wel in het voordeel van Gieterveen

GieterveenVoor Gieterveen stond de tweede wedstrijd van het bekertoernooi op het programma. Waar in de eerste burenruzie nog fors werd verloren van Gieten, werd er nu tegen een andere buurman gestreden: Bareveld. Een tegenstander waar men een aantal seizoenen geleden nog grote moeite mee had. Tegenwoordig zijn de rollen omgedraaid. Gieterveen is inmiddels promovendus en Bareveld lijkt het, door het vertrek van topschutter Kröder, het niet makkelijker op te krijgen komend seizoen.

Scherpe counter
Het was duidelijk dat Gieterveen voetballend meer kwaliteit in de ploeg heeft en zij kregen dan ook de eerste kans. Rechtsbuiten Nijhuis veroverde de bal en bereikte Rideon de Vries, die met een bekeken bal de keeper tot het uiterste dreef. Bareveld heeft echter altijd nog een aantal razendsnelle spelers tot haar beschikking waaronder Korthuis en Schipper. Het was dan ook Korthuis die de thuisploeg tegen verhouding in op een voorsprong zette. Vanuit een corner van de groenhemden wisten de Barevelders Korthuis met twee lange ballen voor de goal van keeper Drent te zetten. Deze was kansloos op zijn inzet, wat de stand op 1-0 bracht.

Koelbloedige Bakker
Gieterveen probeerde snel te combineren en alhoewel dit af en toe goed lukte, was het ook vaak niet scherp genoeg en verloren ze regelmatig duels op gevaarlijke plekken voor de goal. Dit leverde soms spannende situaties op, maar tot echt grote kansen leidde dit niet.Na een klein half uur was er een prachtige lange bal van Niek Drent voor nodig om Jordi Bakker alleen voor de keeper van de tegenpartij te zetten. Deze was net zo koelbloedig als Korthuis even daarvoor en hij trok de stand weer gelijk. 1-1

Rake pegel
Jesse Nijhuis was vlak daarna dicht bij de volgende treffer, maar na een mooie aanval volleerde hij de bal net niet zuiver genoeg op de goal. Vlak voor rust kwam Gieterveen toch op voorsprong. Uit de mooiste aanval van de wedstrijd, over meerdere schijven, pegelde spits De Vries de bal vol in de kruising: 2-1.

Vanaf de stip
Na rust was het lange tijd éénrichtingsverkeer. Het was al snel De Vries die zijn tweede maakte vanaf de penaltystip na een overtreding op Wilte Nijhuis en dit leek het einde van de wedstrijd te betekenen. Bakker pegelde eerst vol op de paal en maakte samen met Jesse Nijhuis een handvol opgelegde kansen niet af. Het laatste kwartier hadden de Barevelders zelfs met een beetje geluk de stand nog wel gelijk kunnen trekken, maar de lat en een goede redding van keeper Drent voorkwamen dat Bareveld nog een extra treffer kon noteren.

Stijgende lijn
Een duidelijke 1-3 overwinning  voor de Gieterveners, die de wedstrijd eerder hadden moeten beslissen. Het spel zal zeker nog beter en scherper moeten om het niveau van de vierde klasse te halen, maar er is een duidelijk stijgende lijn te bekennen in de formatie van trainer Nijgh.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

HOC op koers richting nacompetitie

HOC heeft door een overwinning op DSC ’65 het behalen van de nacompetitie in ...

Onstwedder Boys laat zege glippen

Onstwedder Boys moest opnieuw genoegen nemen met een punt.

TEVV in problemen na nederlaag in Joure

TEVV heeft opnieuw verloren van SC Joure. Waar de eerste onderlinge ontmoeting met 4-5 verloren ...