GKC de kansen, Gieterveen de punten

gkc-gieterveenVoor Gieterveen was de wedstrijd tegen GKC alweer de derde burenruzie op rij. Na de eerdere nederlaag tegen Gieten en de overwinning op Bareveld waren de Gasselters nu aan de beurt: de laatste hindernis voordat de kornuiten van Jordi Nijgh aan de competitie beginnen. De promovendus had in deze wedstrijd qua veldspel volledig recht op de 1-2 overwinning die men boekt, wanneer alleen naar de kansenverhouding werd gekeken, dan had de thuisploeg zeker recht op een punt.

Gieterveen krijgt vleugels
Het eerste kwartier schoot Gieterveen uit de startblokken en het kwam al snel op een 0-1 voorsprong. Een corner van GKC werd omgezet in een razendsnelle counter voor de bezoekers. Jordi Bakker stond aan het eind van de aanval en verschalkte rustig de keeper van de Gasselters. Deze goal leek de bezoekers vleugels te geven, want het eerste kwartier creëerde het een handvol kansen en dreigende moment, maar hier werd echter weinig mee gedaan. Hierna veranderde het spelbeeld. Conditioneel leken de Gasselters sterker en vooral in de omschakeling werden ze verscheiden keer gevaarlijk. Eerst miste Mensinga één op één met de keeper en niet veel later wist keeper Lugtenborg ook een inzet van de razendsnelle Kolp te pareren.

Gelijkmaker Keur
Kolp was deze middag sowieso de gevaarlijkste van de thuisploeg, doordat trainer Jansen hem op het middenveld geposteerd had en er regelmatig met zijn snelheid overheen kwam. Toch was het niet Kolp, maar linksback Keur die de gelijkmaker wist binnen te schieten. Een slechte inspeelpass van Mentink werd door de Gasselters onderschept. Omdat de laatste linie van de Gieterveners net stapte voor buitenspel, was het Keur die ongehinderd door kon lopen op Lugtenborg. Deze was kansloos toen Keur hem simpel omspeelde en dus de gelijkmaker noteerde. Voor rust raakten ook beide teams nog het latwerk, Bakker kopte op de paal en een vrije trap van Wieringh belande eveneens op de paal. Gieterveen was deze helft dreigender en combineerde net iets beter, de grootste kansen waren echter voor de thuisploeg.

Dreigend GKC
De tweede helft ging ook weer gelijk op. Gieterveen probeerde meer te voetballen, maar op duelkracht deed GKC zeker niet onder. De bezoekers zetten wat meer druk op de verdediging, wat meer dreigende momenten opleverde. Uiteindelijk was het eveneens Bakker die voor een voorsprong zorgde. Een mooie pass van Kupers werd door linksbuiten Post op waarde geschat, die de bal ineens voorzette. De ingekomen Bakker wist de bal bij de tweede paal in het lege doel te schuiven. Hierna kregen beide ploegen nog wat kleine kansen en kreeg GKC zelfs nog twee grote kansen. Het was wederom Mensinga die keeper Lugtenborg vond en diezelfde Lugtenborg kwam razendsnel uit bij een uitbraak van de kleine Kolp.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Borger hervat competitie met zege op Wildervank

SV Borger is de herstart van de competitie uitstekend begonnen. De ploeg van trainer ...

Invaller Buurke helpt Gieten langs Bargeres

Jeroen Buurke was zondagmiddag de troef van Jouke Jan Meertens. De trainer hield zijn ...

Sellingen heeft geen kind aan Veelerveen

Het Sellingen van trainer Arend Scholtens mocht de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Veelerveen ...