Westerwolde eindigt met negen tegen Zuidwolde

westerwoldeTer voorbereiding op de nieuwe competitie speelde Westerwolde zondagmiddag haar laatste oefenduel en wel tegen de Drentse derdeklasser Zuidwolde. Hoewel iets minder moeizaam dan afgelopen zaterdag het geval was, waardoor er niet tegen Onstwedder Boys kon worden gespeeld in de beker, stond er ook deze middag een verre van complete Vlagtwedder selectie aan de aftrap. Mede hierdoor was het op De Barlage hoofdzakelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van Henk Hebers: 0-3.

Bovenliggende partij
Direct na de aftrap werd het al duidelijk dat Zuidwolde de beter voetballende ploeg was. Zowel technisch als in het combinatievoetbal waren zij het bovenliggende team. De vrije man werd steeds gemakkelijk gevonden; alleen het scorende vermogen liet te wensen over. Halverwege de eerste helft kwam Zuidwolde door Stef Raben wel op voorsprong. Op simpele wijze wist hij de bal in het doel te werken. Voor het tweede doelpunt had Zuidwolde een strafschop nodig. Na een vermeende overtreding op een Westerwolde-speler door een aanvaller van Zuidwolde werd de bal alsnog ingeschoten. Rik te Velde keerde in een reflex de bal met de hand. De toegekende strafschop werd door Marcel Linthorst eenvoudig binnengeschoten. Westerwolde probeerde wel te counteren, maar met name Merijn te Velde wist dit niet succesvol af te ronden.

Westerwolde had de handen vol aan Marcel Linthorst... (foto: Bé Eelsing)
Westerwolde had de handen vol aan Marcel Linthorst… (foto: Bé Eelsing)

Negen spelers
Door vermoeidheid en kleine blessures haakten in de tweede helft enige spelers van Westerwolde af. Hierdoor kwam het team van trainer Loek Swarts op een zeker moment met negen man te staan. Gelukkig was de reservekeeper van Zuidwolde bereid nog even met het Vlagtwedder team mee te doen. Marcel Linthorst (Zuidwolde) wist keeper Hebers nogmaals te verschalken. Westerwolde voetbalde volledig op de counter, waaruit toch nog een aantal fraaie kansen ontstond. Met name Bartel Geleijnse had de eer kunnen redden, maar faalde door de bal over de keeper van Zuidwolde te willen stiften. Komende zondag speelt Westerwolde haar eerste competitiewedstrijd in Midwolda tegen het uit de derde klasse gedegradeerde MOVV.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Onstwedder Boys wint eenvoudig van Tiendeveen

Onstwedder Boys won thuis van Tiendeveen en deed daarmee goede zaken.

Westerwolde bindt ook HODO aan de zegekar

Westerwolde wist ook HODO te verslaan en kent daarmee een uitstekende seizoenstart.

EEC en HOC gelijk op

De Kanaalstreek-derby tussen EEC en HOC was er één met grote belangen. Beide teams ...