sjs-spwSJS heeft afgelopen dinsdagavond de volgende ronde in de beker bereikt, ten koste van buurman SPW. Na een minimale ruststand van 1-0, met legio kansen voor de gasten, liep SJS in de tweede helft uit naar 4-0. Jan Springer was vanavond erg belangrijk voor zijn ploeg, want met een loepzuivere hattrick in de tweede helft besliste hij de derby in het voordeel van SJS.

Via de flanken
Het was een levendige wedstrijd op het sportpark aan de Julianastraat. SPW hanteerde veelal de lange bal, wat hen een aantal mogelijkheden opleverde. Echter stond de verdediging van SJS vanavond als een huis, geleid door Alex Moorlag en Ronald Zuidema. SJS daarentegen zocht voornamelijk de aanval via de flanken, waarna de spitsen Rick Steursma en Tristan Rotman werden gezocht. In de 20e minuut was het ook Rick Steursma die de score opende namens de thuisploeg. Hij werd goed ingespeeld door Kay Rijkens, draaide zich goed vrij en rondde vervolgens keurig af: 1-0. Diezelfde Steursma en zijn collega aanvaller Rotman hadden voor rust nog een aantal goede kansen, maar tot scoren kwamen zij niet. 

Hattrick Springer
Na de rust nam de druk van SPW meer en meer toe en werden er ook aanvallende wissels toegepast, maar tot uitgespeelde kansen leidde dit niet. Dit veranderde toen trainer Loewie Piebes Jan Springer in het veld bracht, want hij was degene die de vanaf 20 meter de 2-0 tegen de touwen schoot. Dit gaf SJS iets meer lucht en Springer meer zelfvertrouwen. In de 87e minuut werd hij weggestuurd door Rotman en waar hij ook kon afleggen op Fidel Plat, schoot hij zelf beheerst binnen. SPW was geknakt en twee minuten later maakte Springer zijn hattrick compleet. 

Mooie opsteker
Door deze, misschien ietwat geflatteerde, maar mooie overwinning van SJS eindigt men één punt boven SPW in de poule en is de volgende ronde een feit. Een mooie opsteker voor de degradant, die zaterdag de competitie aftrapt met een thuiswedstrijd tegen Poolster. Ook SPW zal voldoende vertrouwen getankt hebben met twee overwinningen in de beker. Zij gaan zondag op bezoek bij Meeden.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Stadskanaal lijdt dure nederlaag bij Rolder Boys

Stadskanaal verloor van Rolder Boys en raakte daardoor verder achterop bij de koplopers.

Strafschoppen brengen SPW naar finale nacompetitie

SPW nam de strafschoppen beter dan Oosterstreek en speelt volgende week de finale van ...

Pekelder Boys onderuit tegen Muntendam

Pekelder Boys heeft zijn eerste bekerwedstrijd tegen derdeklasser Muntendam verloren. De rood-witten begonnen niet ...