Geslaagde rentree voor Gieterveen

GieterveenGieterveen is goed begonnen aan haar avontuur in de vierde klasse. Zuidlaarderveen werd in deze wedstrijd volledig overklast en het enige wat Gieterveen zichzelf kan aanrekenen is dat het de tegenstander niet eerder over de knie legde en met een grotere uitslag richting huis trok.

Moeite met scoren
Want vanaf de eerste minuut werd er eigenlijk maar één kant op gevoetbald. De bezoekers besloten om de tegenstander vanaf het begin af aan vol onder druk te zetten en dit leverde veel paniek op bij de Zuidlaarderveners. Ondanks dat Zuidlaarderveen grotendeels zeer technisch vaardige spelers in haar selectie heeft kwam het eigenlijk geen enkel moment aan voetballen toe. Het was vooral door missers van Bakker en Post dat Gieterveen niet op voorsprong kwam. Beide spelers kwamen een keer alleen op de keeper af, maar Post schoot tegen de sluitpost aan en Bakker schoof de bal net voorlangs. De grootste kans was bij de gelijke stand voor Nijhuis. Hij was zijn tegenstander veel te snel af, maar zag eveneens zijn bal net voor de paal langs stuiteren. Zo blijken de groenhemden moeite hebben met scoren, al moet gezegd worden dat het deze middag ook niet echt mee zat.

Miscommunicatie
Hierna was het de oude voetbalwet die opging. De rechtsachter van de thuisploeg gaf een steekpass op de spits die meters buitenspel stond. Deze stapte echter over de bal, waardoor de volgende aanvaller alleen voor keeper Lugtenborg opdook. Grensrechter Brink vlagde nog voor hinderlijk buitenspel, maar de scheidsrechter wou hier helaas niks van weten en zo kwam Zuidlaarderveen op 1-0. Ook daarna kreeg Gieterveen nog twee honderd procent kansen op de gelijkmaker. Een voorzet van de Vries werd knap gecontroleerd door Bakker, maar op vijf meter van de goal wist hij alsnog het pad van de keeper te vinden.  Kort daarop kwam letterlijk en figuurlijk de 2-0 uit de lucht vallen. Eén moment van miscommunicatie tussen het duo Drent en Mulder zorgde ervoor dat een lange trap van de keeper uitkwam bij de snelle spits. Deze wist Lugtenborg makkelijk te verschalken: 2-0. Gieterveen wist voor rust nog wel de aansluitingstreffer te maken via De Vries, die in twee instanties met zijn chocolade been het net liet bollen. Zo was de kansenverhouding volledig in het voordeel voor de bezoekers, maar zocht de thuisploeg met een 2-1 voorsprong de kleedkamers op.

Twee keer Bakker
De tweede helft hetzelfde beeld. Gieterveen bleef maar druk zetten en de Zuidlaarderveners kwamen er vrijwel niet meer uit. Ze kregen welgeteld nog één grote kans, maar bij het omspelen van Lugtenborg verloor de spits de controle over de bal. De kansen voor Gieterveen waren ontelbaar, alleen werd er nu wel gescoord. De 2-2 kwam uit een vrije trap van Bakker, waarbij de keeper er niet heel sterk uitzag. De 2-3 kwam eveneens uit een vrije trap van Bakker, die deze keer de bal snoeihard via de binnenkant van de paal onhoudbaar achter de keeper schoot. Zo werd binnen vijf minuten de achterstand  omgebogen in een voorsprong en was het moraal van de tegenstander geknakt.

In het slot
Hierop kreeg invaller Weerts nog twee grote kansen. Bij de eerste kans omspeelde hij twee tegenstanders en schoot hij in het zijnet. Daarna kon hij een voorzet van Post met een uiterste poging in het doel glijden, maar door de stuit gleed hij de bal over de deklat heen. Ook Stefan van der Veen kreeg nog twee grote kansen. Zijn eerste kopbal kwam bijna vanaf de achterlijn en kon nog knap overgetikt worden door de keeper. Bij zijn tweede kopkans stond hij op een meter van de keeper, maar doordat hij niet overtuigend binnen kopte, kon de bal nog van de doellijn worden gehaald. Vijf minuten later werd de wedstrijd toch in het slot gegooid. Een afstandsschot van Weerts kon niet onder controle worden gehouden door de keeper, waarna van der Veen simpel de bal in de goal kon schuiven: 2-4. Gieterveen had vervolgens de uitslag nog kunnen uitbouwen, maar men koos ervoor om de voorsprong te verdedigen en de wedstrijd uit te voetballen. Zuidlaarderveen werd niet meer gevaarlijk en zo werd de eerste wedstrijd in de vierde klasse gewonnen door de Gieterveners.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond weerstaat druk van SVV’04

Een spektakelstuk als op 22 september 2013 werd het niet op sportpark De Meent ...

HOC walst over Weiteveense Boys

In een ontmoeting die nooit een wedstrijd werd, heeft HOC geen spaan heel gelaten ...

Valthermond steelt zege bij Actief

Fraai was het allemaal niet wat de acteurs het publiek in Paterswolde voorschotelden. Zeker, ...