Jeroen Buurke: “Deze titel heb ik aan mijn team te danken!”

kanonOp het moment dat de focus bij Jeroen Buurke al volledig op het nieuwe seizoen lag, mocht hij met dank aan FC Kanaalstreek nog één keer terugkijken op het afgelopen seizoen. Een jaargang die voor de aanvaller van Gieten zo succesvol verliep: Buurke maakte namelijk 28 treffers, waardoor hij beslag legde op de titel ‘Kanon van de Kanaalstreek’. Voorafgaand aan de opening van het nieuwe seizoen (tegen Bargeres) overhandigde de redactie de versierselen die horen bij de eretitel.

Jeroen Buurke: Kanon van de Kanaalstreek 2015-2016...
Jeroen Buurke: Kanon van de Kanaalstreek 2015-2016…

Teamgeest
Maar Buurke is de laatste die lang stil staat bij zijn individuele prestaties: “Natuurlijk ben ik heel erg trots op het winnen van deze titel, maar zonder mijn ploeggenoten had ik het toch echt niet gered.” Want wanneer we de erkend schutter vragen naar de reden achter zijn winst, dan wijst hij vol overtuiging naar de teamgeest binnen het eerste elftal van de derdeklasser. De teamgeest, waar Buurke ook komend seizoen veel van verwacht: “Natuurlijk wil ik weer hoog eindigen in ‘Kanon van de Kanaalstreek’, maar liever word ik kampioen!”

Nacompetitie
En volgens Buurke is Gieten één van de kanshebbers voor promotie: “Met een periodetitel en dus een plek in de nacompetitie zal ik al blij zijn. Maar met een versterking als Jeremy Gall moeten we voor het hoogst haalbare gaan. Uiteraard hoop ik mijn steentje daar aan bij te dragen!” En dat Buurke in die strijd voorop zal gaan, daar zullen de kenners van overtuigd zijn: “Ik ga mijn ding doen, dus hard werken én proberen zoveel mogelijk goals te maken.”

Dank
Behalve Middeljans Sport & Reclame (Buinerveen) die een fraaie bokaal leverde, droegen ook Sport Inn Klok uit Stadskanaal en ‘De Gieter Slieter’ bij aan het prijzenpakket van Kanon van de Kanaalstreek, waarvoor dank!

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Vader en zoon samen in Alteveer 1

Erik Broesder (46) zal het voetballende deel van de wedstrijd tussen Alteveer en BNC voor ...

SPW zet samenwerking voort met Jeroen Wiegman en Frans Smit

SPW heeft zowel met Jeroen Wiegman als Frans Smit voor twee seizoen verlengd.

Willy Kral tekent 2-jarig contract bij Buinerveen

Willy Kral is de komende twee seizoenen de nieuwe trainer van Buinerveen.