Alteveer ten onder tegen Bellingwolde

alteveerAlteveer beleefde gistermiddag een valse start in de vierde klasse C. Op bezoek bij het jonge Bellingwilde werd het een dik verdiende 2-0 overwinning voor de grensbewoners. Alteveer kende een moeizame voorbereiding en moest veel tegengoals incasseren, voornamelijk van tegenstanders uitkomend in de derde klasse. Toch is er wel vertrouwen in een goed verloop van de competitie voor de ploeg van Rik Udema, mede door versterking van Ramon Jansen en Rudy Wortelboer die over kwamen van Noordster.

Rakelings over
Vanaf het begin van de wedstrijd was het enthousiasme van het jonge Bellingwolde te zien. Zij zetten Alteveer met de rug tegen de muur en de geel-zwarten werden compleet overlopen. Dit resulteerde al vroeg in een 1-0 voorsprong via Martin Ras, na zeven minuten spelen. Direct vanaf de aftrap kreeg Alteveer een dot van een kans toen een goed uitgespeelde aanval de bal bij de niet geheel fitte Roy de Wijk kwam. Echter schoot de altijd trefzekere spits schoot rakelings over. De thuisploeg schrok hier blijkbaar niet van en bleef feller dan de gasten en Alteveer had het aan doelman Sander van Duuren te danken dat de wedstrijd niet al snel op slot viel.  Na deze stormloop van twintig minuten kreeg Alteveer wat meer grip op het duel en werd het een boeiend gevecht. Beide ploegen streden voor elke bal en het spel golfde op en neer. De thuisploeg had wel de betere kansen om Alteveer de genadeklap te geven maar had in doelman Van Duuren een sta in de weg.

alt
Martin Ras (r) juicht na één van zijn doelpunten (Foto: Reinier Edens Fotografie)

Beoordelingsfout
De tweede helft begon zoals de eerste: de thuisploeg kwam veel feller uit de kleedkamers en Alteveer begon zeer mat. En ook nu werd er weer vroeg gescoord toen na een hoekschop de bal prompt op het hoofd belandde van Martin Ras, die simpel kon binnenkoppen na een beoordelingsfout van doelman Van Duuren. Alteveer liep nu achter de feiten aan en het zou het lastig worden om twee keer te scoren tegen de fel spelende thuisploeg. Trainer Udema van Alteveer bracht Wortelboer en Ray den Boef het laatste half uur in het veld en probeerde zo in ieder geval zo snel mogelijk de aansluiting te vinden, maar het matig spelende Alteveer kon in de tweede helft geen vat krijgen op Bellingwolde. 

Rode kaart
De gasten kregen ook nog een een fikse tegenvaller te verwerken toen Merlijn van Zon na een lange bal een doorgebroken speler vanachter neer haalde en de scheidsrechter de rode kaart trok, ondanks protest van grensrechter Klaas Meijer die vlagde voor buitenspel. Alteveer was vervolgens niet meer bij machte om het Bellingwolde nog moeilijk te maken, alhoewel Rudy Wortelboer een kwartier voor tijd, tussen de hoosbuien door, dichtbij de aansluittreffer was maar hij kopte maar net naast. Ook kreeg de thuisploeg nog een aantal kansen om de score uit te breiden, maar het team van Molanus geloofde het verder wel en speelde men de wedstrijd rustig uit.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

JVV en Buinerveen spelen gelijk op slotdag

JVV en Buinerveen speelden de laatste wedstrijd van het seizoen gelijk.

Derde klasse lonkt voor Onstwedder Boys

Onstwedder Boys heeft zichzelf op een zonovergoten sportpark “De Boskamp” een goede uitgangspositie verschaft ...

Westerwolde en Pekelder Boys in balans

Op het Rutger Oldeboom Sportpark in Boven Pekela vond zondagmiddag de tweede ontmoeting tussen Pekelder ...