Borger hard onderuit bij seizoensopening

borgerBorger is met een valse start aan het nieuwe seizoen begonnen. In eigen huis was het niet opgewassen tegen Nieuwleusen, dat met ruime cijfers zegevierde: 1-5. In een tijdsbestek van tien minuten, in het begin van de tweede helft, was de wedstrijd gespeeld. Van een 0-1 ruststand werd het 1-4 en waren de kansen verkeken voor de thuisploeg. De bezoekers prikten er in het verloop van de tweede helft nog eentje bij en bepaalden daarmee de eindstand op 1-5.

Loodzware klasse
Deze zaterdag was het eindelijk zover dat de competitie op het punt van beginnen stond. Voor Borger betekende dat het de competitie opende met een thuiswedstrijd tegen Nieuwleusen. Een club die vorig seizoen nog in district Oost speelde, net als drie andere clubs die nu ook bij Borger inzitten. Neem daarbij ook nog eens drie degradanten uit de tweede klasse, waardoor je gerust mag spreken van een loodzware derde klasse. Vooraf werd dan ook een lastige opgave verwacht, maar met een thuiswedstrijd zijn er altijd mogelijkheden.

Gevaarlijke buitenspeler
Beide ploegen kenden elkaar en niet en dus kende de wedstrijd ook enigszins een beetje een afwachtende houding. Borger probeerde wel direct druk te zetten, maar bracht Nieuwleusen niet van de wijs. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de gasten beter in de wedstrijd en kregen zij toch ook de betere kansen. Met name de snelle rechtsbuiten zorgde voor het nodige gevaar, maar tot scoren kwam hij niet. Eenmaal had hij vrije doortocht, maar schoof hij de bal voorlangs. Borger had moeite om tot serieuze kansen te komen en moest lang wachten voordat het een echt grote kans kreeg. Tot dat moment kwam hadden de bezoekers al de 0-1 op het scorebord gezet. De bezoekers scoorden uit een klutssituatie, waarbij de defensie van Borger er niet goed uit zag. Toch had Borger nog met een gelijke stand kunnen gaan rusten, maar Luuk Kenter zag zijn inzet ternauwernood gepareerd worden door de doelman van Nieuwleusen.

Wedstrijd gespeeld
Veel was er echter nog niet aan de hand, maar dat bleek in de tweede helft al snel anders te zijn. Borger stond te slapen bij een hoekschop van Nieuwleusen, waarbij de bal werd teruggelegd op een inkomende speler. Deze kon vrij aannemen en beheerst de bal binnenschieten. Tot overmaat van ramp was het twee minuten later ook al 0-3, nadat er wederom niet kort gedekt werd en de speler van Nieuwleusen op fraaie wijze raak mocht schieten. Na vijf minuten in de tweede helft kon je dan ook van een gespeelde wedstrijd spreken, maar invaller Jeffrey Spelten zorgde snel voor de 1-3.

Sprankje hoop
Er leek weer een sprankje hoop te zijn, maar deze werd luttele minuten later weer de grond ingeboord. Wederom werd er niet goed ingegrepen, waarna er met een bekeken schot werd gescoord.  Na tien minuten in de tweede helft was de wedstrijd dan ook definitief gespeeld.  Nieuwleusen kon de wedstrijd het laatste half uur rustig uitspelen en wist zelfs nog eenmaal het net te vinden. De eindstand werd zo op 1-5 bepaald, waarmee de bezoekers verdiend als winnaars van het veld afstapten.

Foto’s: Andries Middelbos