EEC start met overwinning op debutant De Treffer ’16

e-tEEC is het nieuwe seizoen voortvarend van start gegaan. In een op voorhand zware vijfde klasse E won de formatie van de nieuwe trainer-speler Harjo van der Valle uiteindelijk overtuigend hun eerste wedstrijd. De nieuw opgerichte club De Treffer ’16 uit Tweede Exloërmond werd met 3-0 aan de kant gezet.

Koffiedik kijken
Vooraf was het voor de Ees Eesergroen Combinatie koffiedik kijken. De geruchten over De Treffer ’16 waren wisselend en over een positief wedstrijdresultaat waren de meningen verdeeld. De technische staf van de club langs de N34 had dan ook een simpele boodschap: uitgaan van eigen kracht.

De Treffer geeft geen krimp
De beginfase van de wedstrijd was zoals verwacht afwachtend: EEC probeerde wel de aanval in te zetten, maar de ervaren verdediging van De Treffer ’16 bleef gemakkelijk overeind. Het lukte EEC niet om er doorheen te komen. De Treffer ’16 daarentegen was tot twee keer toe dicht bij een treffer, maar gelukkig voor de blauw-witte formatie was de controle en de afwerking niet voldoende om EEC doelman Lubbers echt op de proef te stellen.

Smaak te pakken
In de rust van de wedstrijd was de stand nog steeds 0-0 en de boodschap van trainer Van der Valle was dan ook duidelijk: rust bewaren, doorgaan met combineren, maar met meer druk naar voren om de conditioneel zwakkere Tweede Monders te ‘knakken’. Dit lukte dan ook al vrij vlot. Een voorzet van Jelmer van der Tuuk belandde op het hoofd van Remco Huizing en deze kopte hem beheerst binnen. Na dit doelpunt kreeg EEC de smaak te pakken en werd er meer druk op de tegenstander gezet. Een paar minuten na de eerste treffer werd de score verdubbeld. Bart Rietveld draaide fraai weg van een tegenstander en wist met links beheerst binnen te schieten: 2-0.

In de tang
EEC had haar tegenstander in de tang. Ondanks dat de wedstrijd eigenlijk al was beslist bleef het sportief en had scheidsrechter Blom een relatief eenvoudige middag. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-0 voor EEC. De bal werd in het strafschopgebied niet goed uitverdedigd door De Treffer ’16 en belandde daardoor ineens voor de voeten van Jelmer van der Tuuk. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers tikte hij de bal rustig en beheerst binnen. Volgende week wacht er voor EEC een zware uitwedstrijd. EEC zal het dan opnemen tegen Weiteveense Boys. De Treffer ’16 speelt haar tweede Kanaalstreek-derby, thuis tegen Buinerveen.

banner-tevv-az

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Valthermond wint in matige Kanaalstreekderby van Nieuw Buinen

Het was geen hoogstaande Kanaalstreekderby tussen Valthermond en Nieuw Buinen, de thuisploeg bleek wel ...

SJS wint ook van Stadspark

SJS won de laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, het versloeg zaterdag derdeklasser SC Stadspark ...

JVV neemt afstand van Oldambster Boys

JVV heeft opnieuw een wedstrijd in winst omgezet. Tegen Oldambster Boys werd in de ...