SETA overtuigend langs Veendam 1894

setaNa een goede voorbereiding ging SETA met veel zelfvertrouwen richting Veendam, om daar de eerste uitwedstrijd van het seizoen te spelen tegen Veendam 1894. Al snel in de wedstrijd werd duidelijk dat Veendam het initiatief aan de ploeg van trainer Bolk liet. Dit leverde SETA bij rust al een voorsprong op, die na de thee werd verdubbeld. De eerste drie punten zijn daarmee binnen voor de Musselkanaalsters.

Scorende Van der Sluis
De eerste grote kans was voor Ricardo van der Sluis, die zelf een vrije trap afdwong en vervolgens zelf achter de bal ging staan. Hij schoot de bal hard richting de goal, maar vond de keeper op zijn weg. De volgende kans was een afstandsschot van Aljan Brink dat rakelings naast ging. Na een tegenaanval en een goede redding van Patrick van der Werff, viel na iets meer dan een uur spelen de eerste treffer. Na een mislukte uitgooi van de Veendammer keeper, was het een koud kunstje voor Ricardo van der Sluis om de openingstreffer te maken.

Penalty-killer Van der Werf
Na de thee veranderde het spelbeeld: Veendam zette SETA onder druk om op die manier de gelijkmaker af te dwingen. In het eerste kwartier had SETA het daarom moeilijk, maar net na het uur spelen was daar opnieuw Van der Sluis die trefzeker was. Hierna was er nog één moment waarop de bezoekers in de problemen kwamen, maar de door Henri Plaggenborg veroorzaakte strafschop werd door doelman Van der Werff uit het doel geranseld. In het resterende kwartier kon SETA de wedstrijd uitvoetballen.

Onverwacht
Al met al een zeer goed begin van het seizoen, waarbij SETA een misschien niet verwachte overwinning behaalde. Echter was hier op basis van de wedstrijd en het vertoonde spel niets op af te dingen. Volgende week zaterdag zal SETA voor het eerst in actie komen op het eigen sportpark: DSZ ’16 is dan de tegenstander.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gehavend Musselkanaal wint verdiend

Met maar liefst 0-3 wist Musselkanaal in en tegen Sleen te winnen. Door een ...

Sellingen laat DVC ’59 ontsnappen

Sellingen heeft zichzelf tekort gedaan tegen DVC ’59, door in de slotseconden een overwinning ...