Valthermond geeft winst uit handen

logo_valthermondIn de voorbereiding had Valthermond moeite om ogenschijnlijk eenvoudige overwinningen over de streep te trekken. Deze lijn trokken de blauw-witten moeiteloos door in de competitie ouverture tegen Raptim. Tot de thee was de equipe van Harris Huizingh heer en meester en de 3-1 ruststand was dan ook meer dan verdiend. Na de thee deed Valthermond echter alles fout wat het maar fout kon doen, met een 3-4 nederlaag tot gevolg.

Scorende nieuweling
Na amper twee minuten spelen schoot Jens Bulle, overgekomen van SC Roswinkel, de thuisploeg al op voorsprong. Edwin Drenth en wederom Bulle verzuimden vervolgens de voorsprong te verdubbelen en captain Theo Gennissen zag zijn schot net naast het domein van Roy van der Haar gaan. De eerste de beste kans voor Raptim was ook meteen prijs. Geheel vrijstaand maakte Robin de Leeuw zijn eerste van de middag.

Comfortabel
Het overwicht van Valthermond werd echter kort daarop al weer in cijfers uitgedrukt. Gennissen bereikte met een geniale pass Bulle en nu maakte het 17-jarige talent het koelbloedig af. Kort voor de pauze schoot Stephan de Vries uit een corner de 3-1 tegen de touwen, daarmee zijn ploeg een, op het oog, comfortabele voorsprong gevend.

SONY DSC
Jens Bulle: twee keer trefzeker bij zijn debuut… (foto’s: Bennie Schlimback)

Middenveld overgeslagen
Na de thee ging het dus helemaal mis bij Valthermond. Waar in het eerste part het middenveld stevig in handen was bij Theo Gennissen en Maikel Platje, werd in het tweede bedrijf dit gedeelte van het speelveld volledig overgeslagen. De bezoekers roken, en vonden, dan ook bloed. Robin de Leeuw ontpopte zich tot Valthermondse kwelgeest. De Coevorder spits zou voor werkzaamheden afreizen naar China, maar helaas voor Valthermond werd deze trip met enkele dagen uitgesteld. Zo’n zes minuten na de rust strafte de goalgetter mistasten van Lars Baas af, om vervolgens tien minuten later ook de gelijkmaker binnen te koppen.

Schamen
In de slotfase ging het dan ook nog helemaal mis voor de thuisploeg. Lars Baas stopte middels een overtreding de doorgebroken Marnix Leverink en kon met rood vertrekken. Tot overmaat van ramp belandde de daaruit volgende vrije trap op de hand van Stephan de Vries. Fabian Greve schoot de strafschop onberispelijk binnen, zijn ploeg daarmee drie onverwachte punten bezorgend, erkende ook Raptim trainer Henk Veenhof: “In de rust rekende ik nog maximaal op een gelijkspel, mits we snel de tweede treffer zouden kunnen scoren. Op een overwinning had ik echter niet meer gerekend.” Zijn collega Harris Huizingh was kort maar duidelijk: “Wij moeten ons gewoon schamen!”

Zandstra

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Ter Apel ’96 daalt af, Stadskanaal leeft nog

Ter Apel ’96 is gisteravond gedegradeerd naar de vierde klasse. In eigen huis verloren ...

Buinen in kelderduel naar remise

Voor elftalleider Jan Lubbers was de wedstrijd tussen Buinen en Zandpol een bijzondere. De ...

Mussel vergeet zichzelf te belonen

SV Mussel is afgelopen zaterdag vergeten zichzelf te belonen. Na een voorsprong (0-2) wist ...