Westerwolde ten onder bij degradant MOVV

westerwoldeWesterwolde speelde haar eerste competitiewedstrijd van het seizoen in Midwolda tegen het vorig seizoen uit de derde klasse gedegradeerde MOVV. Na ruim negentig minuten voetbal stond er een 2 -1 overwinning voor MOVV op het scorebord. Hoewel de start van de wedstrijd absoluut niet slecht was, werd het team van trainer Loek Swarts in de tweede helft op alle fronten overvleugeld door de nieuwe vierdeklasser uit Midwolda.

Behendige Hekman
Westerwolde ging voortvarend van start. Middels goed aanvalsspel werd de verdediging van MOVV onder druk gezet, hetgeen resulteerde in een aantal fraaie kopkansen van middenvelder Ferdy Kuiper. Westerwolde kwam goed weg toen een bal via de binnenkant van de paal in de handen van keeper Henk Hebers stuitte. Na twintig minuten was het wel raak van Westerwolde-kant. Na een goede aanval schoot linkerspits Jeremy Hekman de bal op behendige wijze binnen. Na ongeveer vijfentwintig minuten trok MOVV het initiatief meer en meer naar zich toe. Kort voor rust werd een vrije  trap voor MOVV door de doelman van Westerwolde naar de zijkant verwerkt, maar het weerhield de toegesnelde spits van MOVV er niet van de bal alsnog binnen te schieten: 1-1.

Westwolde was niet opgewassen tegen MOVV... (foto's: Bé Eelsing)
Westerwolde was niet opgewassen tegen MOVV… (foto’s: Bé Eelsing)

Belegering
In de tweede helft was het vooral MOVV wat de klok sloeg. Onder leiding van Gerhard Offringa werd het doel van Westerwolde belegerd. Lang wist de Vlagtwedder defensie stand te houden, maar in de slotfase was het dan toch raak. Na een vlotte combinatie werd de bal vanaf de zestien meter zuiver langs de verder prima keepende Henk Hebers geschoten. De gehele tweede helft probeerde Westerwolde vanuit de counter gevaarlijk te zijn, zo ook nog na de tweede treffer van MOVV.

Vervolg
Behoudens een aantal kleine kansen leverde dit verder niet veel op. MOVV was nog dicht bij een derde treffer toen een hard schot op de lat uiteen spatte. 
Een minder succesvolle start derhalve van de competitie van Westerwolde. Komende zondag mag de Vlagtwedder elf dit proberen in de thuiswedstrijd tegen Engelbert. Gelet op beide wedstrijden tegen deze ploeg in de vorige competitie moet een succesvolle afsluiting van die wedstrijd mogelijk zijn.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen komt niet verder dan remise tegen Roswinkel

Gieterveen heeft verzuimd om de tweede plek in de vijfde klasse F over te nemen ...

Belangrijke overwinning voor Nieuw Buinen in degradatieduel tegen Noordster

Een hele belangrijke overwinning voor Nieuw Buinen, dat eindelijk van de laatste plaats af ...

Gasselternijveen opnieuw met lege handen

Gasselternijveen speelde haar tiende competitiewedstrijd al op de donderdagavond. Tegenstander was Witteveense Boys ’87, ...