Fouten leiden nederlaag in voor Pekelder Boys

pekelder-boys1Na de zwaarbevochten handhaving in de vierde klasse, hoopt Pekelder Boys het dit seizoen minder te spannend te maken. Maar door het stoppen van vier basisspelers, die vervangen zijn door jonge spelers, lijkt dit nog geen uitgemaakte zaak. Het duel tegen het gedegradeerde HSC zal in ieder geval weinig vertrouwen hebben gegeven, want mede door een aantal persoonlijke fouten ging de ploeg van Hiske de Vries met 5-0 onderuit.

Persoonlijke fouten
De Boys uit Boven Pekela begonnen vol goede moed aan de wedstrijd, maar door simpele persoonlijke fouten keek men al gauw tegen een achterstand aan. Keeper Robbert Zuur schoof de bal na acht minuten zomaar in de voeten van een aanvaller, die wel raad wist met dit buitenkansje: 1-0. Tot aan de rust voetbalden de gasten niet eens heel onaardig en werden er zelfs een aantal kansen gecreëerd. Echter hadden de voorwaartsen vanmiddag weinig geluk in de afwerking. Aan de andere kant was het vlak voor rust wel weer raak voor HSC, dat slecht wegwerken van Pekelder Boys genadeloos afstrafte. Op slag van rust kreeg Ben Becker nog de kans op de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal werd van de doellijn gehaald.

Dramatische middag
Na de thee moest er dus minimaal twee keer gescoord worden en dus ging de ploeg van Hiske de Vries op jacht naar doelpunten. Deze vielen er wel, maar aan de verkeerde kant. Wederom zag Zuur er niet goed uit, hij trapte compleet over de bal, maar ook de terugspeelbal was te kort. Voor de spits was het een koud kunstje om de 3-0 binnen te schieten. De hoop op een gelijkspel kon hierna direct de prullenbak in. Keeper Zuur revancheerde zich nog wel enigszins door een strafschop te keren, maar uit de daaropvolgende hoekschop lag de 4-0 ook alweer in het net. De 5-0 maakte de dramatische middag voor Pekelder Boys compleet en zo werd er, heel onnodig en door persoonlijke fouten, ruim verloren.