Nieuw Buinen koestert punt

Nieuw BuinenNieuw Buinen heeft aan de eerste competitiewedstrijd een punt over gehouden. In eigen huis werd het 2-2 tegen Bergum en beide doelpunten voor de thuisploeg werden gemaakt door gelegenheidsspits Roy Hooiveld. Waar de oranjehemden af leken te stevenen op een nederlaag, zorgde de van FC Ter Apel overgekomen Hooiveld in de allerlaatste minuut voor de 2-2.

Geen regie
Trainer Geert Oosterloo moest noodgedwongen een aantal aanpassingen doen in zijn opstelling en daardoor begon Nieuw Buinen erg nerveus en onwennig. De ploeg was niet in staat de regie in handen te nemen, hetgeen bij Bergum wel het geval was. De ploeg zakte niet massaal in, maar voetbalde goed mee en was bij vlagen de betere ploeg. Na negen minuten leek Nieuw Buinen dan ook op achterstand te komen, maar dit doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Kunstje herhaald
Aan de andere kant leek Roy Hooiveld te gaan scoren, maar hij kon niet profiteren van een misverstand in de defensie van de gasten. Bergum wist in de eerste helft nog wel op voorsprong via Roan Joostema. Hij kreeg teveel ruimte en met een afstandsschot bepaalde hij de stand op 0-1. Dit kunstje herhaalde Roy Hooiveld op slag van rust en daarmee bracht hij beide ploegen op gelijke hoogte.

Bergum beter
Ook na de rust was Bergum de beter voetballende ploeg en liet het tot drie keer toe na de tweede van de middag te scoren. Dit leek hen na 66 minuten duur komen te staan, echter stuiterde een inzet van Thijs Hateboer via de paal weer het veld in. De wedstrijd golfde op en neer en wederom wist Bergum via Stefan Kempe op voorsprong te komen.

Panklare voorzet
Zij zakten vervolgens massaal in om de overwinning over de streep te trekken en trainer Oosterloo van Nieuw-Buinen paste een aantal wissels toe. Dit leek niets uit te halen en iedereen had zich al neergelegd bij een nederlaag, totdat invaller Joeri Westerhof Roy Hooiveld bereikte met een panklare voorzet. De spits kopte geplaatst raak en bezorgde Nieuw Buinen daarmee toch nog een punt.