SV Mussel onderuit tegen titelkandidaat Tiendeveen

Mussel.jpgSV Mussel, dat dit seizoen het doel heeft om hoger te eindigen dan de vijfde plaats van het vorige seizoen, trof in de eerste wedstrijd Tiendeveen. Deze ploeg werd in de vorige jaargang tweede en wil nu kampioen worden. Kortom, een duel tussen twee ambitieuze vijfdeklassers. Mussel heeft zich versterkt met Joost Hammenga, Dennis Huitsing, Bryan Boels en Rob Groenewold, maar kon nog niet beschikken over een volledig fitte selectie. Wouter Panneman, Rob Groenewold en Wim Wubs waren niet van de partij wegens blessures. 

Hamminga in de fout
Al direct na het eerste fluitsignaal liet Mussel het spel maken door Tiendeveen. De thuisploeg, die iets inzakte kwam door een grote fout met 1-0 achter. Joost Hammenga wilde voetballend uitverdedigen, maar dit ging mis: de keeper speelde de bal in de voeten van een Tiendeveense spits. Het stond verdedigend goed bij beide ploegen, waardoor er weinig kansen waren voor beide partijen. Zodoende werd er slechts één keer gescoord in de eerste helft.

Merkwaardige treffer
Na rust kwam Mussel gretig uit de kleedkamer. Ze wilden koste wat het kost geen punten laten liggen in het openingsduel. De 1-1 werd dan ook snel na de rust gemaakt door Lars Hemmes. De spits, die een steekpass kreeg van buitenspeler Roy Breedveld, kon de bal nog net achter de Tiendeveense doelman tikken. Niet veel later werd het 2-1 door een merkwaardige beslissing van de scheidsrechter. De bal kwam hoog in het strafschopgebied en kwam op de rand van het keepersgebied. Joost Hammenga kwam met een luidde stem uit zijn goal en ving de bal. Tijdens het springen werd keeper Hammenga gehinderd door een spits en kon de bal niet klem houden. De bal kwam voor de voeten van verdediger Erwin Wijnholds terecht, die de bal wilde wegwerken. Echter werd Wijnholds met bal en al in het doel van Mussel gewerkt. Dit was natuurlijk een klap voor de ploeg van trainer Tseard Van der Meer.

Mussel wil meer
Mussel gaf niet op en ging op zoek naar de 2-2. Rick Breedveld kwam door over de linkerkant en schoot hard raak over de grond, met zijn linkervoet in de korte hoek. De mannen van Mussel wilden meer en kregen ook bijna meer! Arjan Raveling kwam één op één met de Tiendeveense keeper. Raveling omspeelde deze en had de 2-3 voor het inschieten, maar werd door de omspeelde keeper naar de grond gewerkt. Scheidsrechter Kuipers zag er echter geen overtreding in.

Zonder punten
Mussel, dat steeds meer op zoek ging naar de winnende treffer, ging uiteindelijk zonder punten weg uit Tiendeveen.  In de 83ste minuut kwam Tiendeveen door over de rechterkant en werd er een goede voorzet gegeven in het strafschopgebied van Mussel. De bal kwam voor de voeten van een Tiendeveense speler die de bal hard kon inschieten achter Joost Hammenga: 3-2. Mussel probeerde nog wel de gelijkmaker te forceren, maar dit lukte niet.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Ter Apel ’96 in zwaar weer

Na een goede serie wedstrijden gloorde er voor Ter Apel ’96 hoop aan de ...

Veerkrachtig EEC pakt punt tegen VIOS

Zoals in eerdere ontmoetingen het geval was, waren de spelers van EEC en VIOS ...

Sellingen onderuit in doelpuntenfestival

Voor het eerst sinds medio december speelde Sellingen afgelopen zondag een wedstrijd. Op het ...