Arie Weits: “Beste meneer Van Praag”

U bent bondsvoorzitter van de KNVB en u bent boos. De oester moet open, zegt u. Boos omdat u niet geïnformeerd bent over het aftreden van Bert van Oostveen, uw technisch directeur die er jaren een zooitje van maakt. Terecht dat u boos bent, maar ik zit wel met een paar vragen. Als u niet op de hoogte was van het vertrek van Van Oostveen, hoe kan er dan zo snel een opvolger bekend zijn? Of is dat ook zonder uw medeweten in de Zeister achterkamertjes geregeld? U zegt dat u nog anderhalve week druk bent met de UEFA verkiezing. Is de UEFA belangrijker dan uw huidige werkgever de KNVB? Moet u niet alles laten vallen en hier in ons eigen land  proberen te lijmen wat er nog te lijmen valt?

Als de bondsvoorzitter al een eventueel baantje bij de UEFA al belangrijker vindt dan het goed functioneren van de KNVB, waarom dan boos zijn als een simpel assistentje, ook al was hij ooit de beste voetballer van de wereld, kiest voor zijn eigen hachie? Is het niet allemaal een beetje hypocriet? De hele top van het Nederlandse voetbal rolt over elkaar heen. Mensen gaan weg, moeten weg, of willen weg. Wie schept er eens orde in deze chaos  van vriendjespolitiek, roddel en achterklap?

En wat denkt u van ons, de amateurtjes die de onderbouw van die hele grote KNVB vormen? In welk orgaan kunnen wij onze mening nog ventileren? Tot voor een paar jaar waren er nog regiobijeenkomsten, waar je bijgepraat werd en eventueel kon stemmen voor bepaalde zaken. Deze vergaderingen zijn afgeschaft en zouden vervangen worden door een heus online platform. Ik heb nog nooit iets gezien van dit platform. De komst van de eerste, tweede en derde divisie is er doorgedrukt, maar voor ons simpele amateurs hoeft het allemaal niet.

Ik ben echt bang dat mijn cluppie over een paar jaar in een competitie uitkomt tegen Be Quick 2, of een ander reserve elftal van een Tweede Divisie-club. Niet qua niveau, want ik weet dat Be Quick 2 een prima elftal is, maar wat denkt u van ambiance, inkomsten, toeschouwers en sponsoren? Daar houden wij, amateurtjes, ons mee bezig, Meneer Van Praag! En voor de rest zien wij met afgrijzen dat het in de top van onze bond een dikke bende is.

Dit waren zomaar een paar vragen, maar ja, antwoord zal ik wel niet krijgen, want het contact tussen KNVB en amateurs is volledig weg.

Succes met uw lobby om bij de UEFA in dienst te komen.

Arie Weits

Arie Weits op de schouders bij Valthermond-supporters...
Arie Weits op de schouders bij Valthermond-supporters…
  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

René Nijgh: “Opleiden”

Onlangs werd er op een KNVB-congres door vele Nederlandse voetbalcoryfeeën gesproken over het verbeteren ...

Arie Weits: “De ALV”

Vanuit de redactie van de FC Kanaalstreek kwam het verzoek of ik mijn licht ...

René Nijgh: “Het trapveldje”

De schoolbel klinkt: 15.15 uur. Snel wandel ik naar huis. Mam wacht me al ...